I det fynske folks tjeneste

Lasse og Mathilde skal i retten

Det sydfynske musikerpar bliver slæbt i retten af deres ven gennem 40 år, tekstforfatteren Torben Eschen.

Det kendte sydfynske musikerpar Lasse og Mathilde bliver nu slæbt i retten af deres ven gennem 40 år. Han mener, at de skylder ham penge.

I 40 år har de været venner og tætte samarbejdspartnere. Men det er slut nu, for deres næste møde foregår i Retten i Svendborg. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er albummet "At Memphis Station" fra 2006, der er stridens kerne. De to parter er blevet uenige om økonomien i projektet, og Torben Eschen mener, at Lasse og Mathilde skylder ham en del penge. Mindst 38.000 kroner, som er det beløb, han sagsøger musikerparret for.

- De skylder mig meget mere. Men jeg har måttet splitte beløbet op for at få sagen for retten, siger Torben Eschen til Fyens Stiftstidende.

Lasse Helner beklager, at 40 års venskab nu skal ende med tvist om penge. Men han kan ikke forstå, at musikerparret skulle skylde Torben Eschen penge.

- Det er, som det tit er mellem venner, der laver noget sammen. Der blev ikke nedskrevet klare aftaler om økonomien og den slags, som man gør med andre. Den slags plejer ikke at være et problem blandt venner. Men det er det så blevet her, siger Lasse Helner til Fyens Stiftstidende.

Sagen skal for Retten i Svendborg i næste uge.