Partitop blander sig i DF-drama: Vil have bestyrelsesmedlem smidt ud

Toppen af Dansk Folkeparti går ind i stridighederne i Svendborg. Organisationskonsulent vil have Karen Wengel smidt ud af partiet.

Den interne ballade i Dansk Folkeparti i Svendborg har påkaldt sig opmærksomhed fra partiets top. Organisationskonsulent Steen Thomsen har indstillet bestyrelsesmedlem Karen Wengel til eksklusion fra partiet.

- Jeg har givet hende en advarsel for lang tid siden. I går sendte jeg hende en mail på baggrund af hendes opdateringer på Facebook. Nu indstiller jeg hende til eksklusion, siger Steen Thomsen til TV 2/Fyn.

Steen Thomsens beslutning kommer efter telefonsamtaler med Karen Wengel, hvor hun, ifølge ham, fortæller, at hun vil fortsætte sin kritik.

Baggrunden for sagen er fuld af komplikationer. DF's byrådsmedlem Jens Munk føler sig blandt andet snydt for en udvalgspost af sin kollega Dorthe Ullemose. Andre medlemmer af lokalafdelingen klager over interne magtkampe og hemmelige aftaler.

'Blev nødt til at gøre noget'

Karen Wengel har været medlem af Dansk Folkeparti siden 2013 og medlem af bestyrelsen i DF Svendborg i tre år. Alligevel tager hun truslen om eksklusion med ophøjet ro.

- Jeg følte, at jeg var nødt til at gøre noget. Det har jeg gjort, og jeg vidste godt, hvad konsekvensen kunne blive, fortæller hun til TV 2/Fyn.

Ifølge Karen Wengel har hele sagen handlet om politisk mod.

- Hvis jeg havde ladet alt det her passere, så ville jeg i mine egne øjne være et politisk skvat.

Steen Thomsen er ikke den eneste fra DF-toppen, der blander sig. Tirsdag er også partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, gået ind i sagen. Han har forsøgt at mane de stridende parter til besindighed.

- Det bedste var, hvis bestyrelsen kunne sætte sig ned og tale om tingene. Jeg håber på et julemirakel. Det bedste er ikke at sige for meget og lige lade alle summe lidt. Så falder tingene nogle gange på plads, fortæller partisekretæren.

Han kommenterer konflikten efter bestyrelsesmedlemmet i DF Svendborg Karen Wengel har sendt ham et brev om den konfliktfyldte situation.

'Peter Skaarup må gribe ind'

Poul Lindholm Nielsen har derfor opfordret Svendborgs DF'ere til at holde konflikten intern i stedet for at tage sociale medier i brug.

- Jeg har skrevet til både Karen Wengel og Michael Stender, og de har skrevet tilbage, at de holder op med at skrive mere på Facebook. Jeg har indskærpet over for dem, at de skal holde op, uddyber Poul Lindholm Nielsen.

Nu håber han, at lidt ro kan få julefreden til at sænke sig hos DF i Svendborg.

- Jeg kan ikke personligt gøre mere. De lokale må selv løse konflikten, og ellers er det op til Peter Skaarup (gruppeformand, Dansk Folkeparti, red.) at udtale sig.

Jens Munk får udvalgspost

Steen Thomsen, organisationskonsulent i Dansk Folkeparti, indstiller Karen Wengel til eksklusion, til trods for at der tirsdag eftermiddag blev indgået en fredsaftale i lokalafdelingen.

Byrådsmedlemmet Jens Munk har nemlig fået den udvalgspost, han føler, kollegaen Dorthe Ullemose snød ham for, da hun gav den til en anden DF'er i byrådsgruppen. Det skete i forbindelse med det seneste kommunalvalg.

- Der bliver trukket en streg i sandet. Jens har indvilliget i at samarbejde med gruppen og får nu den ønskede udvalgspost tilbage, siger Steen Thomsen til TV 2/Fyn.

Jens Munk får udvalgsposten imod et løfte om at ville samarbejde med den resterende byrådsgruppe.

Oversigt

    Oversigt