Sommerferie standser ikke sygeplejerskerne: - Vi strejker for hr. og fru Danmark

I 14 dage har landets sygeplejersker strejket. I Svendborg blev dagen markeret med endnu en demonstration.

Lørdag er det 14 dage siden, at godt 350 fynske sygeplejersker smed den hvide kittel og iførte sig en rød t-shirt med skriften "Lønløftet - vi er mere værd". 

Mens det for patienter med udskudte aftaler på landets sygehuse formentlig er helt tydeligt, at en strejke er i gang, kan det være svære for andre, nu hvor sommerferieplaner og EM pludselig konkurrerer om opmærksomheden.

- Det er derfor, vi gør opmærksom på os selv. Vi vil rigtig gerne have befolkningens opbakning, for det er også for befolkningen, at vi strejker, siger Betina Iroisch Kristensen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på OUH.

Derfor har hun og 70 andre rullet de store lærredsbannere ud i Møllergade i Svendborg.

- Jeg håber, at vores arbejdsgiver indser, at de er nødt til at give os løn, som vi har fortjent, fortæller hun.

Ingen strejkepause

Som skiltene indikerer på gågaden i Svendborg, har sygeplejerskerne nedlagt arbejdet for at få mere i løn. 

Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, sætter ikke tal på hvor meget grundlønnen skal stige, men hun kæmper for, at hun og hendes kolleger kan få det, hun kalder en retfærdig løn.

Hæv grundlønnen og hæv pensionen, lyder det fra de strejkende sygeplejersker.
Hæv grundlønnen og hæv pensionen, lyder det fra de strejkende sygeplejersker.
Foto: Flemming Ellegaard

- Vi synes, vi fortjener en løn, der står mål med vores ansvar, vores uddannelse og vores daglige opgaver, siger hun.

Og en højere løn plejer ikke kun sygeplejerskernes lønkonti. Det har også betydning for dig og mig, mener næstformanden. 

- Vi kæmper for det offentlige sundhedsvæsen. For at sygeplejersker orker og vil arbejde fremadrettet, så det er faktisk også for hr. og fru Danmark, vi kæmper, for ellers kan vi bare se, at sygeplejersker flygter fra faget. De holder ikke til det, fortæller Anni Pilgaard.

De seneste 14 dages demonstrationer har været arrangeret af mange forskellige, og derfor er der ikke en opgørelse over præcis, hvor mange gange der har været afholdt demonstrationer på Fyn. Til gengæld er der fortsat flere på vej, lover sygeplejerskerne i Svendborg. 

Oversigt

    Oversigt