Svendborg videre i vandkampen

Tre vandværker - herunder Svendborgs - blev fredag kåret i dysten om at have det bedste drikkevand på Fyn og i Sønderjylland.

Svendborg Vand, Klinting Vandværk og Videbæk Energiforsyning vandt titlen i Dansk Vand Grand Prix' delkonkurrence i Snoghøj ved Fredericia.

Der blev gurglet og skyllet, kommenteret og voteret omkring dommerbordet med de 20 vandprøver. Dommerpanelet bestod af fire vinsmagere fra Vinbladet: Erik Skovenborg, Elsebeth Lohfert, Jacqueline Jensen og Rosa Sala Burgaya samt den lokale dommer Rainer Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned.

Dansk Vand Grand Prix er arrangeret af DANVA og FVD, (Foreningen af Vandværker i Danmark). Formålet, at sætte fokus på det gode danske drikkevand, har vakt stor interesse i branchen, og deltagerne i fredagens regionale konkurrence var stolte over at kunne præsentere de unikke naturressourcer, som netop deres vandværksvand er tappet fra.

- Det er da en ære at få kåret vores vand som noget af det, der smager bedst i hele landet, siger Jens Erik Hvergel fra Svendborg Vand.

De fire finalister fra Nord- og Midtjylland blev fundet i Randers den 19. august, mens de sidste fem skal kåres i Roskilde den 25. august.

Finalen finder sted i Operaen i København den 22. september, hvor de tre bedste vandforsyninger får præmier overrakt af Miljøminister Troels Lund Poulsen.