I det fynske folks tjeneste

Udskældt DF'er bliver i Energi-bestyrelse

Det koster Jens Munk, DF, en indrømmelse, men han bliver i Nature Energys bestyrelse. Det står klart efter dagens byrådsmøde.

Foto: Pressefoto / Svendborg Kommune

1 af 2

Dansk Folkepartis Jens Munk får lov til at blive i Nature Energys bestyrelse, selvom han tidligere i marts blev anklaget for at lække fortrolige papirer. De indeholdt information om planerne om at sælge over 50 procent af aktierne i Nature Energy.

Det står klart efter tirsdagens byrådsmøde.

Her skulle Svendborg Byråd tage stilling til om Jens Munk, der er udpeget bestyrelsesmedlem i den fælleskommunale virksomhed, skulle fjernes fra posten.

Jeg gav en indrømmelse. Hvis jeg har fejltolket, så tager jeg det gerne til mig.

Jens Munk, byrådsmedlem, Svendborg

Og den endelige beslutning faldt ud til Jens Munks fordel.

- Jeg har mødt bred opbakning og fået skulderklap fra samtlige partier. Det er rart. Jeg har egentlig følt gennem hele forløbet, at jeg har fået en rimelig respekt fra mange af de andre i byrådet, selvom man normalt kan være politisk uenige, fortæller han til TV 2/FYN.

Må give en indrømmelse

Det koster dog Jens Munk en indrømmelse at beholde pladsen i bestyrelsen.

Da han orienterede byrådsmedlemmerne i Svendborg Byråd om planerne om at sælge Nature Energy, sendte han nemlig også en mail med samme indhold til samtlige fynske kommunalbestyrelser.

Læs også DF’er lækkede fortrolige papirer: Vil ikke tvinges ud af bestyrelse

Dét punkt gik Jens Munk med til at indrømme, var en fejl.

- Jeg gav en indrømmelse. Hvis jeg har fejltolket, så tager jeg det gerne til mig.

Han holder dog fast i, at han handlede, som han burde.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg mener, jeg gjorde, som jeg burde. Men hvis det var den indrømmelse, det kom an på, så gav jeg den, udtaler han.

Jens Munk ønsker ikke at kommentere yderligere på borgmesterens ageren under forløbet. Det var oprindeligt Svendborgs borgmester,  Lars Erik Hornemann (V), der indkaldte ham til et møde om sagen. Men nu har sagen fået en ende, mener DF'eren.

- Nu har vi indgået det her forlig, så det ønsker jeg ikke at kommentere på, siger han.