Venstre kræver svar om akutfunktion

Venstres folketingsmedlem Erling Bonnesen vil vide, om en akutfunktion Svendborg vil gå ud over midlerne til det nye supersygehus i Odense.

I valgkampen lovede flere fremtrædende socialdemokrater, at akutfunktionen på Svendborg Sygehus fik lov at bestå, hvis de kom til magten. Det var ellers blevet besluttet, at den skulle nedlægges.

Nu er der opstået tvivl om, hvor vidt Socialdemokraterne vil leve op til valgløftet om at bevare akutfunktionen.

Derfor har Erling Bonnesen (V) sendt en række spørgsmål til den nye minister for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag (SF):

- Jeg har stillet disse spørgsmål til ministeren, fordi regeringen har sagt, at de gerne vil bevare akutfunktionen i Svendborg, men de har ikke forklaret hvordan, siger Erling Bonnesen, og fortsætter:

- S og SF kommer til at snyde fynboerne, uanset hvad, de gør. Hvis de dropper akutfunktionen i Svendborg er det et klart løftebrud, og hvis de bevarer den vil det gå ud over kvaliteten i det fynske sundhedsvæsen.

Regionsrådsformand kræver også afklaring

Spørgsmålene kommer efter at Bonnesens partifælle, regionsrådsformand Carl Holst (V), i fredags skrev et brev til sundhedsministeren, hvori han kræver svar på, om den nye SRSF-regering vil bevare akutfunktionen på Svendborg Sygehus.

I fredags prøvede TV 2/ FYN også at få en forklaring fra folkektingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der var én af de socialdemokrater, der i valgkampen lovede at bevare akutfunktionen på Svendborg Sygehus, hvis Socialdemokraterne kom til magten.

Hun ønskede fredag ikke at udtale sig om situationen, men henviste i stedet til partifællen Carsten Hansen, der er minister for by, bolig og landdistrikter. Han ønskede heller ikke at udtale sig.

TV2/ FYN har mere om sagen i udsendelsen mandag klokken 19.30.