I det fynske folks tjeneste

Saybia åbnede Tinderbox: Det var en rigtig stor oplevelse

Det var det fynske rockband Saybia, der torsdag fik lov til at åbne Tinderbox. Sangeren fra bandet, Søren Huss, beskriver det som en 'stor' ære.

06:50

Omkring 49 kunstnere skal optræde på Tinderbox i løbet af de tre dage, som festivalen varer.

Det er en ære at åbne denne her festival, siger Søren Huss. 

På musikprogrammet er der flere store internationale navne, såsom David Guetta, Rammstein, Jason Derulo og Steve Angello, men det var altså fynske Saybia, der fik lov til at åbne Tinderbox på Blå Scene:

- Da vi fik meddelsen fra vores booker om, at den var hjemme, så havde vi ligesom armene over hovedet, fortæller Jess Jensen fra Saybia.

- Det er en ære at åbne denne her festival, siger Søren Huss. 

Bandet Saybia blev dannet i Nyborg i 1993. Ifølge Jess Jensen, så har de været ude af folks bevidsthed i et stykke tid, så det er stort for dem, at være tilbage foran så stort et publikum på Fyn.

Bandet hittede tilbage i 2002 med debutalbummet The Second You Sleep, og de er opmærksomme på, at det ikke kun er det nye album, publikum gerne vil høre. 

 - Vi ved jo godt, at folk står og gerne vil høre vores store singler, så vi snyder ikke folk. Vi spiller de numre, som vi ved, folk gerne vil  høre, og så har vi krydet det med sange, der er mere nærværende for os, forklarer Søren Huss.

Øverst i artiklen kan du se det fulde interview, hvor Saybia blandt andet fortæller om, hvordan publikum har taget i mod deres nye singler, og hvordan de har udviklet sig gennem årene.