I det fynske folks tjeneste

Stort skifte på vej: Fynsk landsholdsspiller skal til tysk topklub

Landsholdsbacken Niclas Kirkeløkke er tæt på et skifte til den tyske topklub Rhein-Neckar Löwen til sommer, erfarer TV 2 SPORT.

I samarbejde med TV 2 SPORT

GOG's Niclas Kirkeløkke er tæt på at lande en aftale med en tysk storklub Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Niclas Kirkeløkke er tabt for GOG og for den danske håndboldliga.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er den danske landsholdsspiller meget tæt på et skifte til den tyske topklub Rhein-Neckar Löwen.

Niclas Kirkeløkke har kontraktudløb i GOG til sommer og kan derfor kvit og frit forlade klubben, som han har spillet for i hele sin seniorkarriere.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har Kirkeløkke tidligere på ugen været på besøg i den tyske klub. 

I Rhein-Neckar Löwen skal Niclas Kirkeløkke dele pladsen på højre back med den islandske stjerne Alexander Petersson, som netop har forlænget sin kontrakt til 2021. Rhein-Neckar Löwen har selv torsdag offentliggjort forlængelsen med islændingen.

Det bliver den svenske landstræner Kristjan Andresson, som skal træne Niclas Kirkeløkke i Rhein-Neckar Löwen. Andresson afløser til sommer Nikolaj Jacobsen, som flytter hjem til Danmark for at koncentrere sig om sit job som dansk landstræner.

Læs også KIF Kolding anker dom om omkamp mod GOG

Niclas Kirkeløkke fik debut på landsholdet i 2016 og var med til både VM i 2017 og senest EM i januar. Han er lige nu den fjerdemest scorende spiller i Herre Håndbold Ligaen med 68 mål og nummer 13 på assistlisten med 29 assists.

Rhein-Neckar Löwen blev tysk mester i 2016 og 2017, mens klubben i sidste sæson måtte nøjes med andenpladsen efter Flensburg-Handewitt.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Niclas Kirkeløkke. Landsholdsspillerens agent, Simon Friis, har ikke ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger.