Flertal vil udvide åbningstider på restauranter og barer

Restauranter og barer går lysere tider i møde, mens det stadig ser sort ud for diskotekerne.

Et flertal af de partier, der onsdag skal forhandle om yderligere genåbning, er klar til at lempe på restriktionerne, så restauranter, caféer og barer fra på fredag kan holde åbent senere end til klokken 23.

Det gælder Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti samt regeringens støtteparti Radikale Venstre.

- Det er oplagt at se på, om ikke vi kan udvide åbningstiderne. Præcis hvor meget må vi jo diskutere, men måske et par timer, siger den radikale sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, til TV 2.

I dag må restauranter og barer servere indtil klokken 22, og den sidste gæst skal have forladt stedet senest klokken 23.

Blandt de blå partier er der dog et ønske om at lempe yderligere end "et par timer".

For eksempel mener de konservative, at restriktionerne på åbningstiden helt bør fjernes.

Mundbind kan være på vej væk

Der lægges altså bredt op til en sommer, der i højere grad ligner det, vi kendte før coronakrisen.

Tirsdag lød det da også fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at mundbindene kan være udfaset flere steder, før vi rammer sommerferien.

- Det er klart vores mål. Der vil nok være nogle områder, hvor man fortsat skal bruge det, hvis man nu skal stå tæt sammen, lød det fra Heunicke, da TV 2 fangede ham før sin vaccination.

Forhandlinger onsdag

Bredt blandt partierne bliver en udfasning af mundbind og coronapas også nævnt som punkter, der står højt på dagsordenen, når partierne mødes onsdag klokken 15.30 til genåbningsforhandlinger uden bagkant.

Forhandlingerne går på, hvilke restriktioner der skal gælde efter 11. juni.

Ingen af partierne nævner til gengæld genåbning af diskoteker som noget, der kan komme på tale ved den næste genåbningsfase.

Det ville være at "gå stik imod alle myndighedernes anbefalinger", siger Stinus Lindgreen.

Han håber dog, at de politiske partier kan blive enige om en plan, der giver diskotekejere såvel som -gæster noget mere vished.