- Demonstration i øjet af begivenhedernes centrum

Partiet Dansk Samling har lørdag anmeldt demonstration mod det nye asylcenter på Strandvænget i Nyborg. Arrangøren lover, at demonstranterne hverken vil genere eller angribe asylansøgerne.

Demonstrationen er anmeldt af Kasper Mejlede, der selv bor i Nyborg, og er medlem af bestyrelsen i partiet Dansk Samling. Partiet er generelt imod indvandring, men Dansk Samling protesterer også over den måde, som beslutningen om et asylcenter er trukket ned over hovedet på borgere og politikere. Og selvom placeringen af de 500 asylansøgere på Strandvænget i Nyborg er besluttet af regeringen, har partiet valgt at demonstrere foran de nye beboere.

- Det giver ingen mening at demonstrere foran et lukket rådhus, og vi kan ikke tage til København. Og vi synes, at det er mest relevant, at demonstrere lige midt i øjet af begivenhedernes centrum, siger Kasper Mejlede fra Dansk Samling.

Arrangøren ved endnu ikke hvor mange deltagere demonstrationen kan samle og gætter på alt fra 10 til 1000. 

- Det vil bliv fredeligt, og jeg kan garantere, at vi hverken vil genere, angribe eller forulempe asylansøgerne, siger Kasper Mejlhede, der ikke ved om der bliver arrangeret moddemonstrationer. 

Fyns Politi har endnu ikke givet tilladelse til at demonstrationen kan finde sted foran Strandvænget.