Nu skal du igen bestille tid til pcr-test

Fredag morgen er det ikke længere muligt at dumpe ind til en pcr-test uden tidsbestilling. For at minimere køerne, skal du nu bestille tid hjemmefra.

Siden kviktestene forsvandt i september, har alle kunnet stille sig i kø til en pcr-test uden først at have booket en tid hjemmefra. Det ændres fra fredag morgen.

Fremover er det nemlig nødvendigt at bestille en tid til en halsprøve. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Årsagen skyldes, at behovet for test er langt større nu end i september og oktober, og derfor klumper flere mennesker sig sammen ved testcentrene. For at undgå køer skal fynboerne nu bestille tid til pcr-tests.

- Der er flere, der gerne vil testes nu, og det har flere steder givet længere ventetid. Hvis vi skal undgå lange køer og sikre et godt flow, er vi nødt til at have tidsbestilling. Med tidsbestilling kan vi sikre, at teststederne ikke sander til på nogle af dagens mest travle tidspunkter, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

150.000 test om dagen

Allerede nu er det muligt at bestille tid på coronaprover.dk, og koncerndirektøren lover, at der den kommende tid frigives endnu flere tider i takt med behovet.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed oplyser ifølge Ritzau, at det i øjeblikket er muligt at pcr-teste 150.000 personer om dagen. I sidste uge testede man i gennemsnit omkring 110.000 mennesker om dagen.

I begyndelsen af november vendte de gratis kviktest tilbage, og det er fortsat muligt at få en næseprøve uden tidsbestilling. Derfor er det fra fredag morgen heller ikke længere muligt at få en hurtigtest med pcr-testcentrene.

Det er fortsat muligt at møde uanmeldt op hos regionens testbiler, der vil være i de områder, hvor smitten er højest.

Oversigt

    Oversigt