Flere vil dyrke motion - men i Tommerup bliver de ældre væk

I modsætning til på landsplan, hvor mange ældre igen er begyndt til idræt, savner Tommerup Idrætsforening netop sportsudøverne over 60 år.

Mange meldte sig ud af landets idrætsforeninger under corona, men nu viser tal fra DGI og DIF, at mange igen er begyndt at spænde danseskoene, svinge bowlingarmen eller tælle baner i svømmehallen.

I alt har foreningerne på landsplan oplevet en fremgang på 12.000 medlemmer i 2021, og det er især de ældre over 60 år, der er vendt tilbage.

Helt samme succes har Tommerup Idrætsforening dog ikke oplevet. Her kæmper man stadig med at få de ældre idrætsudøvere tilbage i træningslokalerne. 

- Specielt de ældre har været bange for at komme i gang igen. Der kan vi se en markant nedgang, fortæller formand Lone Simonsen.

Lokker med chokolade

Derfor har foreningen forsøgt sig med lidt utraditionelle metoder.

- Op til sæsonsnart har vi prøvet at komme ud med chokolade til alle de ældre, der før har gået her, for at lokke dem tilbage på den måde. Det gav dog ikke den store succes, for de er alligevel lidt for skræmte, siger formanden. 

Selvom nogle af de ældre medlemmer ikke er vendt tilbage efter coronanedlukningen, er flere kommet til i de andre aldersgrupper, og derfor er medlemstallet i Tommerup Idrætsforening nærmest uændret. 

I 2019 var der 106.000 fynske medlemmer i DGI og DIF. I 2021 lå det tal på 100.600.

Oversigt

    Oversigt