I det fynske folks tjeneste

Handicappet pige afskæres fra vennerne

En handicappet pige fra Fåborg kan efter jul ikke længere besøge det daghjem i Svendborg, hun holder så meget af. Familien er frustreret og føler sig syltet af Faaborg-Midtfyn kommune.

Den 27-årige Mia Kürstein er udviklingshæmmet. Til daglig bor hun på bostedet Pegasus i Fåborg.

Hun plejer at tage turen til et daghjem i Svendborg tre gange om ugen, hvor hun er sammen med de venner, hun har haft siden hun var barn.

Men nu har Faaborg-Midtfyn kommune opsagt aftalen med daghjemmmet.

I oktober fik Mias mor, Joan Kürstein, et brev fra Socialforvaltningen med beskeden om, at Mia fra årsskiftet ikke længere skal til Svendborg. besekden var, at Faaborg-Midtfyn selv har et tilbud der matcher det Mia benytter i nabokommunen, det har eskperter vurderet.

I stedet skal Mia nu blive på adressen i Faaborg, og bruge det daghjem, der hører til Pegasus, hvor hun bor. Men det er katastrofalt for Mia, mener forældrene - Mias sociale liv foregår i Svendborg.

- Jeg syntes, der er forfærdligt, det er ret fustrerende at få trukket sådan noget ned over hovedet, siger Joan Kürstein.

Joan Kürstein mener ikke, at det gavner i Mia, kun at være sammen med mennesker, der er dårligt fungerende. I Svendborg er der venner, der fungerer bedre end Mia selv, og det styrker hendens sociale kompetencer.

Jos Bisschop, der er næstformand i Socialudvalget i Faaborg-Midtfyn kommune, vil nu rejse sagen på udvalgets næste møde.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.