UCL mister stort antal studiepladser i Odense

To politiske aftaler gør, at UCL kan miste op mod 600 studiepladser i Odense.

Et flertal i Folketinget har sendt et klart signal til uddannelser som UCL: luk de engelsksprogede uddannelser.

- Det kommer til at betyde, at vi får et mere fattigt studentermiljø i Odense og Vejle, hvor vi har engelsksprogede studerende. De er altid dygtige, og de tilbringer også meget tid på uddannelsen, fordi de jo ikke har nødvendigvis har andre sociale relationer, når de kommer hertil, siger Jens Mejer Pedersen, der er rektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 - De er typisk også meget ambitiøse, så vi er selvfølgelig ærgerlige over, at de ikke længere kan optages hos os, siger han. 

Uddannelserne skal være væk fra næste år, og lukningen koster UCL 25 millioner kroner i indtægt. Årsagen er en aftale, som den socialdemokratiske regering i sommer indgik med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance.

Den går ud på at begrænse udgifterne til SU ved at nedbringe tilgangen til engelsksprogede uddannelser. 

Mister andre studiepladser

Dermed står uddannelsesinstitutionen til at miste op mod 600 uddannelsespladser, da de samtidig skal flytte op til 10 procent af studiepladserne væk fra Odense.

Også denne ændring er besluttet på Christiansborg i sommer, hvor regeringen sammen med et bredt flertal indgik en aftale, der går ud på at få flere studiepladser i de mindre byer og færre i de store byer.

Jens Mejer Pedersen håber på, man i Odense kan få lov at nøjes med at udflytte fem procent. 

- Det hedder sig, at man skal flytte mellem fem og ti procent af ens uddannelsespladser i de fire store uddannelsesbyer, og der vil vi argumentere for, at Odense måske nok bør høre hjemme i fem procents-kategorien. Odense er ikke en magnet, som tiltrækker studerende fra hele landet, og derfor tænker vi sådan set, at en fem procents reduktion er inden for rammerne af aftalen. 


Aftalen blev stemt igennem af regeringen samt Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet og Kristendemokraterne.

Erhvervslivet vil savne dem

Den store omvæltning skaber bekymring hos rektor Jens Mejer Pedersen - også på erhvervslivets vegne. 

Særligt de engelsksprogede studerende tror han, man vil få brug for i fremtiden. 

- Jeg tror, at man om ikke så længe vil komme til at savne de internationale studerende. For jeg tror, vi i erhvervslivet i Danmark har brug for flere hænder og kloge hoveder, end vi kan producere selv, siger han. 


Oversigt

    Oversigt