I det fynske folks tjeneste

Splid om stavemåde: Falsled Kro nægter at skifte navn

Hvordan staver du til Falsled/Faldsled? Byens kro nægter at ændre stavemåden.

Falsled Kro vil ikke ændre stavemåden på kroens navn. Foto: Collage

Falsled Kro vil ikke ændre stavemåden på kroens navn. Foto: Falsled Kro

1 af 2

Faaborg-Midtfyn Kommune er blevet bedt om at beslutte, om den lille havneby med den berømte kro på Fyn hedder Faldsled eller Falsled. Staves bynavnet med ét eller to D’er?

Den mest benyttede stavemåde er Faldsled, altså med to D’er, men hvis det bliver løsningen, nægter Falsled Kro, der blev opført i 1500-tallet, at skifte navn.

- Vi nægter at overgive os, siger direktør og køkkenchef Per Hallundbæk fra Falsled Kro til TV 2/FYN.

Byen ligger 35 kilometer sydvest for Odense, placeret i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, der ønsker, at kommunen ensarter stavemåden, så man undgår navneforvirring.

- Det er mest praktisk både for borgere, postvæsen og for kommunen, at der kun er én version i brug, siger Morten Winkler, der er projektleder for adressedatavask i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, ifølge fyens.dk.

Læs også Fyret 28 dage før sit 40-års jubilæum: Manglende kvalifikationer

 Ifølge Per Hallundbæk er der tale om ”bureaukrati”, og selv om byen officielt skulle vælge stavemåden med ét D, vil kroen fastholde den gamle stavemåde.

- Det er bureaukratisk, og det må være, fordi de sidder og keder sig, tilføjer Per Hallundbæk. 

Faldsled-byskilt Foto: Ole Holbech

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, der har ansvaret for Danmarks adresseregister, anerkender da også, at Falsled Kro selv bestemmer, hvad den vil kalde sig.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har man valgt at spørge borgerne til råds for at finde ud af, hvilken stavemåde havnebyen skal bruge. Stednavneudvalget, der hører ind under Kulturministeriet, anbefaler ”Faldsled”.

Læs også Maskerede røvere smadrer berømte stole