I det fynske folks tjeneste

14.500 kroner pr. næse for at deltage i kommunalt erhvervs-topmøde

Thinkers50, der skal profilere Odense, tænker stort, når erhvervslivets fremmeste tænkere mødes til maj. Odense Kommune betaler en lille million kroner årligt alene for rettighederne.

01:48

Alle sejl er sat til, når Odense Kommune den 9.-10. maj i år, inviterer over 4000 internationale firmaer til det største erhvervstopmøde i mange år.

Det er prestigeprojektet Thinkers50, som Odense Kommune har købt de europæiske rettigheder til for 100.000 pund årligt, der skal sætte Odense på landkortet, som stedet, hvor erhvervslivets store tænkere mødes.

Hovednavnet er amerikaneren professor Michael E. Porter. Hans honorar har TV 2/Fyn søgt aktindsigt i, men efter en høring hos hovedpersonen selv, lyder svaret, at det ikke er noget, der oplyses om.

Det er dog ingen hemmelighed, hvad markedsføring, selve arrangementet og talerne koster tilsammen.

Prisen er ifølge vækstchef Bjarke Wolmar et sted mellem 5 og 6 millioner kroner.

Ambitionen er at få et sted mellem 300 og 500 erhvervsfolk fra hele Europa inden for i Odeon, der lægger hus til arrangementet, der ud over Michael E. Porter også har tidligere Novo Nordisk-chef Lars Rebien og en lang række andre prominente erhvervsfolk og akademiske kapaciteter som talere.

Kommunen yder 80 procent af økonomien til projektet, mens 20 procent er sponsoreret af private firmaer.

Eneste kendte sponsor indtil videre er Deloitte.

Hensigten er at få arrangementet til at løbe rundt inden for 4-5 år uden kommunalt tilskud.

Det kræver, at hver af de deltagende er parat til at lægge 14.500 kroner i entrébillet for at deltage i foredrags og workshops over to dage. Som nævnt forventes der underskud i de første år.

Ifølge vækstchef Bjarke Wolmar er de 14.500 kroner inden for standardprisen for den type arrangementer.

Kontakten til Thinkers50 er skabt igennem professor Peter Fisk, der selv gav foredrag i OCC sidste år. Han er partner i konceptet, der administreres fra England.

Odense Kommune får med betaling af de 100.000 pund adgang til at lave arrangementer i hele Europa.

Thinkers50 har tidligere været afholdt i en række andre lande på forskellige kontinenter.