Baronesser i problemer: Strid om Valdemars Slot

Slottets regnskab er ikke godkendt inden fristen, og selskab bag risikerer tvangsopløsning. På hver side af konflikten står søstrene, der arvede den store opgave efter deres far.

Seneste årsrapport fra selskabet bag Valdemars Slot er ikke godkendt. Det fremgår af CVR-registret.

Dermed er fristen for indlevering af regnskabet til Erhvervsstyrelsen overskredet, og derfor er der risiko for, at firmaet bliver sendt til tvangsopløsning.

Caroline Fleming, der ejer slottet sammen med sin søster Louise Iuel Albinus, har ikke godkendt årsrapporten.

- Jeg kan bekræfte, at der endnu ikke er godkendt en ny årsrapport for selskabet, siger advokat Martin Kruhl fra firmaet DLA Piper, som repræsenterer baronesse Caroline Fleming, til TV 2 Fyn.

Advokaten kommer desuden med en umiddelbar forklaring på, hvorfor man ikke godkendte den første årsrapport i december 2020. 

- Baggrunden for beslutningen var, at årsrapporten ikke var blevet lovligt godkendt på en generalforsamling, samt at et flertal af arvingerne i dødsboet (efter Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, red.) ønskede en række forhold vedrørende regnskabet undersøgt nærmere, lyder det i første omgang i et skriftligt svar fra Martin Kruhl til Berlingske. Et svar, han også bekræfter overfor TV 2 Fyn.

Derudover har han ikke nogle kommentarer til sagen.

Gav slot tilbage til far

Ifølge Berlingske er der en strid mellem søstrene, der blandt andet indeholder beskyldninger om misvisende regnskaber.

Tilbage i 2019 gik Caroline Fleming og hendes eksmand, briten Rory David Fleming, der er nevø til James Bond-forfatter Ian Fleming, ud af bestyrelsen og overgav roret til søsteren og hendes mand Nikolaj Albinus.

Det er selskabet Valdemars Slot Gods A/S der ejer Valdemars Slot.
Det er selskabet Valdemars Slot Gods A/S der ejer Valdemars Slot.
Foto: Ole Holbech

Det skete, efter at slottets fremtid i en lang årrække havde været usikker.

I første omgang overdrog søstrenes far, Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, slottet til Caroline Fleming, men da hun og hendes eksmand gik fra hinanden, gik slottet tilbage til faren.

Da han døde i 2017, gik familien dog i gang med at finde ud af, hvad der skulle ske med den imponerende bygning på Tåsinge.

Det var oprindeligt Caroline Flemings søn Alexander, som nu er teenager, der skulle overtage roret efter morfarens død, men i stedet fandt de to søstre ud af at dele selskabet bag slottet imellem sig.

Det var i den forbindelse, der blev skiftet ud i bestyrelsen, og Louise Iuel Albinus’ mand, Nikolaj Albinus, indtrådte som formand.

Det delte ejerskab i februar 2019 skulle have været starten på et samarbejde, men nu er situationen gået i hårdknude til fare for selskabet bag.

TV 2 Fyn har kontaktet de involverede parter, men ingen ønsker ikke at udtale sig til medierne i denne sag.