Dagen efter genåbningen: Julie og Chris har udskudt bryllupsfesten flere gange – nu prøver de igen

Et bryllup skal fejres med en ordentlig fest, og derfor har Julie og Chris Lyholm Stanek flere gange udskudt deres bryllup. Nu prøver de igen – blot én dag efter det igen bliver tilladt at mødes op til 100 personer indendørs.

Hvis der skal være fest, så skal det være en ordentligt fest. Det er holdningen hos Julie og Chris Lyholm Stanek, der i snart et år har udskudt deres bryllup for at kunne holde en stor fest - uden restriktioner.

Og nu er der måske håb forude. 

Natten til fredag blev et flertal af Folketingets partier enige om en række milepæle for genåbningen af landet. Det betyder blandt andet, at forsamlingsforbuddet fra 11. juni hæves, så det er tilladt at være 100 personer samlet indendørs.

Det passer som ja og amen i kirken for Julie og Chris Lyholm Stanek. De har nemlig tænkt sig at gøre netop det – altså sige ja i kirken – blot én dag efter, forsamlingsloftet bliver hævet.

Og med et sådant ja følger en god bryllupsfest. En fest, der allerede er blevet rykket flere gange, og som nu ligger knivskarpt op ad genåbningsdatoen, der gør det muligt.

- Der må heller ikke gå noget galt. Der skal ikke være flere vacciner, der bliver udsat eller noget som helst. Så vi har is i maven. Det har vi haft før, og nu har vi det igen, siger Julie Lyholm Stanek.

Egentlig skulle parret have været gift allerede den 6. juni 2020. Men så kom coronaviruspandemien på tværs, og de udsatte brylluppet til 10. oktober.

quote Jeg har den holdning, at hvis vi holder den fest her, så er det uden nogen regler

Chris Lyholm Stanek

- Der måtte vi så udsætte en gang til. Men vi valgte at tage på rådhuset for at få vores bedsteforældre med, så vi er egentlig borgerligt viet, siger Julie Lyholm Stanek.

60 gæster og ingen regler, tak

Nu prøver de så igen. Festlighederne er planlagt til 12. juni, hvor der er inviteret 60 gæster til fest på Fjelsted Skov. Denne gang håber parret at få lov at gennemføre både den kirkelige vielse og ikke mindst festen.

- Det satser vi på. Ellers må vi rykke det en gang til, siger Julie Lyholm Stanek.

For fest, det skal der være, understreger hendes mand. Og det skal være uden restriktioner og særlige regler.

- Jeg har den holdning, at hvis vi holder den fest her, så er det uden nogen regler. Så skal vi ikke stoppe klokken 22. Så bliver der ændret noget, så rykker vi den igen. Sådan er det.

- Vi skal holde et ordentligt brag af en fest. Jeg vil rigtig gerne holde en fest for venner og bekendte, hvor vi kan fejre den store dag, siger Chris Lyholm Stanek.

Med et smil fortæller han, at de gentagne udskydelser har givet mulighed for at tænke sig om en ekstra gang.

- Det har der så ikke været behov for. Men det har været et kæmpe stykke arbejde hver eneste gang, vi har rykket det, og også nogle irritationsmomenter. Det er klart, siger Chris Lyholm Stanek.

Genåbningen 21. april får blandt andet betydning for de fynboer, der har planlagt større fester hen over sommeren. Fra den 11. juni kan de nu invitere helt op til 100 gæster.