Efter shitstorm: Fyns Politi sletter tweet og undskylder

Et opslag på Twitter fra Fyns Politi søndag om en vanvidsbilist skabte vrede hos fynboene. Det fik politiet til at undskylde og trække tweetet tilbage.

Natten til søndag blev en 29-årig mand fra Østeuropa anholdt på Fynske Motorvej, efter han var kørt fra Kolding til Nørre Aaby i det forkerte spor i beruset tilstand

Det fik Fyns Politi til søndag at skrive om episoden på Twitter og spørge borgerne, hvad de synes, der skal ske med bilen.

Fyns Politi spurgte borgere om deres holdning til vanvidskørslen natten til søndag på Twitter.
Fyns Politi spurgte borgere om deres holdning til vanvidskørslen natten til søndag på Twitter.

I tweetet stod der:

"Vanvidsbilisten fra i nat er blevet varetægtsfængslet. Når sagen skal for retten, vil anklagemyndigheden nedlægge påstand om, at bilen konfiskeres - selvom bilen tilhører sigtedes arbejdsgiver. Det bliver så op til retten at bestemme, om påstanden skal følges. Hvad synes du?"

Det blev efterfulgt at svarmulighederne "Ja, bilen konfiskeres" eller "nej, udleveres til ejer".

Afstemningen skabte vrede hos borgerne, der smed kommentarer efter Fyns Politi.

"Hvad fanden er det her for noget?", er der en, der skriver.

"Hvis politiet gad passe deres arbejde i stedet for at være kvikke på Twitter, så vil det være en god start!", skriver en anden twitter-bruger.

Fyns Politi undskylder

Efter mange kommentarer fra borgere, der er meget uforstående over deres indblanding i noget, som en domstol skal tage sig af, valgte Fyns Politi at fjerne tweetet igen.

Et nyt tweet blev lagt ud kort efter:

"Kære borgere. I har ret. Afstemningen omkring konfiskation var ment som en mulighed for at kommenterer sagens karakter. Det skal selvfølgelig altid være op til domstolen at udmåle straffen. Vi genudsender tweetet uden afstemningen. Tak for jeres feedback."

- Syntes ikke der var noget i vejen med den afstemning. Se det som en mulighed for politiet at få en mening/holdning uden danskernes efterhånden nedladende sprog! Det er en selvfølge, det ikke ville have en betydning for udfaldet af dommen! 


Oversigt

    Oversigt