Ekstraordinære varmegrader - ses normalt først i april

Søndag bliver ligesom lørdag en forårsagtig dag - temperaturerne kan endda få et ekstra nøk opad. Dog må det sydlige Fyn og Langeland nøjes med en anelse lavere temperaturer.

Vintergækkerne er sprunget op ad jorden, og temperaturen er ti grader varmere end normalt for årstiden. Der er så sandelig forårsfornemmelser i luften, selvom vi endnu stadig kun er i februar.

Søndag begynder muligvis med lokal dis og tåge, men det skulle gerne forsvinde hurtigt, og allerede inden middag vil termometret vise mere end ti grader. 

I løbet af eftermiddagen kan vi ramme 13 grader - måske lokalt hele 14 grader.

- Der er en flot dag i vente med temperaturer, der er langt over normalen, hvor vi normalt ligger omkring tre-fire grader, fortæller TV 2 Vejrets vejrvært Sara Maria Mærkedahl.

En sand forårsbebuder - vintergækken - er sprunget ud flere steder.
En sand forårsbebuder - vintergækken - er sprunget ud flere steder.
Foto: Henning Bagger/NF/Ritzau Scanpix

Dog må man længst mod syd nøjes med temperaturer, der er noget lavere. Det skyldes, at vandet fortsat er rigtig koldt. På Sydfyn og Langeland skal man derfor forberede sig på omkring otte graders varme.

Saraha blæser nattefrost omkuld

Til gengæld ser det ud til, at forårsvarmen forstætter den kommende uge, og det er ganske usædvanligt for årstiden.

- Det er altså noget, vi normalt først oplever, når vi er i slutningen af april eller i starten af maj, fortæller Sara Maria Mærkedahl.

Temperaturen i nattetimerne er stadig kølige, men fordi vi ligger i et varmluftsområde med varm blæst fra Sahara, kommer temperaturen ikke under frysepunktet.