Fynsk DF-profil: Pia er blevet for gammel

Folketingskandidat og tidligere byrådsmedlem Kim Welcher fra Langeland har altid været dybt loyal overfor partistifter Pia Kjærsgaard. Men den måde, hun har behandlet Martin Henriksen på, er ikke en tidligere partiformand værdig, siger han.

Fynske DF-ere har altid været loyale overfor partiets grundlægger, Pia Kjærsgaard, og kritik af hende hører til sjældenhederne.

Men nu kort før søndagens valg af ny partiformand i Herning lyder der stærk kritik af hende fra partiets folketingskandidat i Svendborg-Langeland-kredsen, tidligere byrådsmedlem Kim Welcher fra Humble.

- Der var engang, hvor man var stolt af at høre navnet Pia Kjærsgaard. Men da hun på seneste årsmøde sad og buhede af Martin Henriksen og vendte tommelfingeren ned, var vi vidner til en utilstedelig opførsel af en tidligere partileder, som ikke hører nogen som helst steder hjemme. Det viste, at hun er kommet op i årene, og tiden er løbet fra hende. Sådan opfører man sig ikke, siger han.

Det gør derfor heller ikke indtryk på Kim Welcher, at partistifteren i søndag støtter Morten Messerschmidt som ny formand.

- Nej. Jeg støtter Martin Henriksen, fordi vi med ham kommer til at se en helt ny linje, en mere folkelig linje som i gamle dage. En linje, hvor man har fokus på bæredygtighed, på skatter og de svage i samfundet. 

Hvad er det i vejen med Morten Messerschmidt som ny formand? 

- Jamen, Morten Messerschmidt er en dygtig mand, men han formår ikke at komme ud til folket. Han er lidt mere højtidelig, ligesom de er nede i EU. Han taler et forfinet diplomatsprog, men det er ikke et sprog som hr og fru Danmark kan forstå. Og så er det jo også ham, som har leveret de dårlige sager, som har trukket os ned i meningsmålingerne.

De fleste lurepasser

På Fyn er der i alt ti folkevalgte politikere i byråd, regionsråd og folketing, men kun fire har på forhånd meldt ud, hvem de stemmer på i søndag. De øvrige har i en rundspørge fortaget af TV 2 Fyn enten ikke svaret eller blot meddelt, at de gerne vil holde navnet på deres foretrukne kandidat for sig selv.

De fire folkevalgte, som står åbent frem, er byrådsmedlem Jack Odgaard (Faaborg Midtfyn), som støtter Merete Dea Larsen. Byrådsmedlem Steffen Daugaard (Middelfart), regionsmedlem Carsten Sørensen (Odense) og folketingsmedlem Alex Ahrendtsen støtter alle  Morten Messerschmidt.

Sådan stemmer de ti folkevalgte DF'ere fra Fyn:

Carsten Sørensen siger, at han aldrig har været i tvivl om, hvem han skulle stemme på.

Hvad er der i vejen med Martin Henriksen som ny formand?

- Der er ingenting i vejen med Martin Henriksen som formand, men jeg foretrækker bare Morten Messerschmidt, fordi jeg synes, at han retorisk er mere dygtig end Martin, siger Carsten Sørensen og tilføjer:

- Jeg har i rigtig mange år oplevet Morten Messerschmidt, når han har været ude og besøge os lokalt. Jeg har haft ham med til møde i seks lokalforeninger, og alle folk kan snakke med Morten. Det kan godt være, at Martin mener, han er mere folkelig, men det synes jeg ikke.

Carsten Sørensen er iøvrigt dybt uenig med Kim Welcher i kritikken af Pia Kjærsgaard og hendes optræden på landsmødet sidste år.

- Pia Kjærsgaard har sin ytringsfrihed lige som alle andre og har lov til at vende tommelfingeren nedad. Martin Henriksen holdt en hård tale, så det har jeg ingen problemer med, at hun har gjort. Pia har 100 procent min opbakning, og jeg håber, at hun kommer til at spille en større rolle i Dansk Folkeparti, når vi kommer over formandsvalget, siger Carsten Sørensen.

TV 2 Fyn har forelagt kritikken fra Kim Welcher for Pia Kjærsgaard, men hun har ikke ønsket at kommentere udtalelserne fra sin langelandske partifælle.

Oversigt

    Oversigt