I det fynske folks tjeneste

Fynsk landmand er årets slagtesvineproducent

På kongres for 2000 danske svineproducenter blev fynske Martin Boe Madsen kåret som årets producent af slagtesvin.

Om det er nogen af Martin Boe Madsens svin, der hænger her, er nok tvivlsomt, men som årets producent leverer han hvert år en god portion slagtesvin.

Den fynske landmand Martin Boe Madsen fra Ebberup er blevet kåret som årets slagtesvineproducent ved den årlige kongres for danske svineproducenter i Herning.

Ved den årlige kongres samles 2000 svineproducenter to dage for at netværke, dele viden og altså også hylde nogle af de kollegaer, der gør det ekstra godt.

- Martin har været dygtig til at skære unødige omkostninger i produktionen væk, og smågrise er indkøbt til en gennemsnitlig lav pris. Produktionen foregår på to ejede og to lejede ejendomme. Ifølge Martin fungerer kombinationen af eje og leje godt. Det har sikret ham fleksibilitet og er med til at holde både kapacitets- og kapitalomkostninger på et lavt niveau, lød det i begrundelsen fra formand for Videncenter for Svineproduktion, Erik Larsen, da prisen blev overrakt.

Prisen som årets slagtesvineproducent gives i samarbejde med Fagmagasinet SVIN, og i år er vinderen kåret på baggrund af tal i Business Check SVIN i 2015.