I det fynske folks tjeneste

Fynsk selvmordslæge ekskluderet af Lægeforeningen

Svend Lings er blevet ekskluderet af Lægeforeningen. Det er dobbeltmoralsk, siger den fynske selvmordslæge, der er dømt for at have hjulpet syge mennesker til at begå selvmord.

00:30

Den tidligere fynske læge Svend Lings, der er dømt for at have hjulpet syge mennesker til at begå selvmord, er blevet ekskluderet af Lægeforeningen. Video: Ole Holbech / Emma Nygaard

Svend Lings har ikke tænkt sig at rette sig efter højesteretsdom. Foto: Morten Albek

1 af 2

Den tidligere fynske læge Svend Lings, der er dømt for at have hjulpet syge mennesker til at begå selvmord, er blevet ekskluderet af Lægeforeningen, oplyser han i en pressemeddelelse. 

Læs også Svend Lings dømt i Højesteret: - Det kan jeg ikke leve med

- Beslutningen er truffet efter gennemførelse af en sag i Lægeforeningens voldgiftsret uden min deltagelse. Jeg ønskede ikke at medvirke i en skueproces. Eksklusionen begrundes med, at man vil ”værne om lægestandens værdighed og integritet”, siger Svend Lings. 

- Det er i mine øjne udtryk for dobbeltmoral. Enhver vil ved en simpel søgning på internettet kunne konstatere, at læger er blevet dømt for for eksempel mordbrand, seksuelt misbrug og voldtægt af patienter, pædofili, fusk med forskningsresultater og bedrageri med forskningsmidler i millionklassen. Men de er aldrig blevet ekskluderet, fortsætter Svend Lings. 

Fakta om Lægeforeningen

Lægeforeningen varetager lægers interesser ved at søge indflydelse på politiske holdninger og beslutningsprocesser, der har betydning for sygdom og sundhed og lægers arbejde.

 

Lægeforeningen er en hovedforening, der omfatter medlemmer af lægernes forhandlingsberettigede foreninger: Foreningen af Yngre Læger (YL), Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Foreningen af Speciallæger (FAS). Bestyrelsen i Lægeforeningen er sammensat af repræsentanter for de tre forhandlingsberettigede foreninger.

 

Kilde: Lægeforeningen

Se mere

Lægeforeningen: Svend Lings er ikke forenelig med os

Lægeforeningen bekræfter, at Svend Lings er blevet ekskluderet.

- Det er godt, at voldgiftsretten har sat et endeligt punktum i denne sag. Som læger er det vores job at give behandling, lindring og omsorg, ikke medvirke til selvmord.

- Den adfærd, Svend Lings har udvist, er ikke forenelig med at være medlem af Lægeforeningen, siger Andreas Rudkjøbing, der er formand for Lægeforeningen.

Dømt i Højesteret

Svend Lings blev i januar dømt i Østre Landsret for at have medvirket til et selvmordsforsøg og to selvmord, hvilket udmøntede sig i en dom på 60 dages betinget fængsel. Dommen ankede han og anklagemyndigheden, men dommen blev stadfæstet i Højesteret.

Svend Lings har dog ikke tænkt sig at rette sig efter dommen.

Sagen begyndte i 2017, da Svend Lings i Radio24Syv fortalte, at han rådgav og udskrev medicin til terminalt syge mennesker, der ønskede at dø.

Har du brug for hjælp?

Livslinjen

Har du selvmordstanker, så ring til Livslinien på 70 20 12 01. Du kan være anonym. 

 

Psykiatrifonden

Ring eller chat eller skriv og få faglig rådgivning. Ring på 39 25 25 25. Du kan være anonym. Pårørende kan også henvende sig til Psykiatrifonden.

 

Depressionsforeningen

Depressionsforeningen er for depressionsramte, bipolare og pårørende, der har brug for at tale med nogen, der forstår og lytter. Ring på 33 12 47 74.

 

Psykiatrisk skadestue

Ved behov for akut psykiatrisk hjælp, så kontakt psykiatrisk skadestue. Læs mere her.

 

Akut

Hvis din tilstand er akut, så ring 112.

01:56

Se længere interview med Svend Lings.  Video: Ole Holbech

Luk video