Godt nyt til elbilister: Danmarks største lynladestation placeres på Fyn

I 2022 bliver Fyn en ladestation rigere. Danmarks største lynladestation skal placeres tæt på motorvejen ved Odense, og den har plads til 28 elbiler.

Når du næste år kommer kørende på den fynske motorvej ved afkørsel 50 Odense SØ, vil du blive mødt af en kæmpe lynladestation.

Det er landets førende ladeoperatør for elbiler, Clever, der står bag. 

quote Vi har meget ambitiøse klimamål i Odense, og hvis de skal opfyldes, er det nødvendigt, at flere vælger elbilen til

Christoffer Lilleholt (V), Rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune

Stationen skal sikre, at både lokale fynboer, men også pendlere på tværs af landet kan få den nødvendige strøm til køreturen. 

- Langt de fleste elbilister kan lade derhjemme eller ved kantstenen natten over. Men når vi skal på de lange ture skal vi sørge for, at der er tilgængelige lynladestationer, der kan lade elbilen på den tid, det tager at få en kop kaffe og trække frisk luft, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller i en pressemeddelelse.

Med den nye lynladestation kan elbilister få ladet deres biler op på kun 15 minutter. De i alt 28 lynladestandere kan hver især levere op til 300 kW.

Flere elbilister på de fynske veje

Planen vækker begejstring hos rådmanden for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, Christoffer Lilleholt (V). 

- Vi har meget ambitiøse klimamål i Odense, og hvis de skal opfyldes, er det nødvendigt, at flere vælger elbilen til. Derfor er det vigtigt, at det er nemt for lokale og besøgende at få ladet bilen op. Det rigtigt positivt, at Clever nu tager initiativ til at etablere Danmarks største lynladestation her i Odense Kommune, siger han i en pressemeddelelse. 

Og noget tyder også på, at flere odenseanerne vælger elbilen til. De seneste to år er antallet af elbilister fordoblet i Odense.

Clevers nye lynladestation er designet og udviklet i samarbejde med det danske arkitektfirma Cobe.
Clevers nye lynladestation er designet og udviklet i samarbejde med det danske arkitektfirma Cobe.
Foto: Clever Press Photo

Ladestationer på vej til Odense

Lynladestation er bare den seneste af flere investeringer i Odenses ladeinfrastruktur. 

I april gav By- og Kulturudvalget tilladelse til, at Clever kan etablere 50 nye offentlige ladepunkter i kommunen. Dermed går Odense fra 18 til 68 offentlige ladepunkter.

- Lynladestationen ligger på den måde fint i forlængelse af den øvrige opgradering af ladefaciliteterne, vi er i gang med, siger rådmand Christoffer Lilleholt (V).

Hos ladeoperatøren Clever lyder ambitionerne også på, at de forskellige lademuligheder skal spille sammen. 

- Alle de forskellige lademuligheder arbejder vi på at integrere på tværs af landet for at skabe mere tryghed i dagligdagen, så elbilen bliver et stadigt mere indlysende valg, siger Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller. 

Byggeriet forventes at starte i sensommeren 2021 og stå færdigt i starten af 2022. 

Oversigt

    Oversigt