I det fynske folks tjeneste

Madskribent: Michelin dribler igen uden om Fyn

Fyn bliver igen forbigået til årets uddeling af Michelin-stjerner. Det forudser madskribenten Rasmus Palsgård. Stephane Libourel fra Restaurant Bacchus mener også, at Fyn bliver overset.

Om det bliver til Michelin-stjerne på Fyn i år er endnu ikke til at vide. Det ser dog ikke ud til, at frustrationerne forløses. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

På Restaurant Bacchus i Odense er køkkenchef Stephane Libourel sikker på, at Fyn igen i år vil blive forbigået til dette års uddeling af michelin-stjerner.

- Særligt de sidste to år har det været frustrerende. Der er så mange restauranter på Fyn og i Odense, der kunne få en stjerne, men det gør de bare ikke, siger Stephane Libourel og fortsætter:

- Det ville være den største overraskelse, hvis min restaurant fik en stjerne, men jeg er sikker på, at hvis restauranten lå i Frankrig, så havde jeg allerede en.

Læs også Fyn misser endnu en gang michelinstjerne

Blikkene rettes mod København

Mandag er det igen højtid for alverdens foodies, bloggere og madanmeldere, når Michelin igen deler stjerner ud ved afsløringen af Michelin Guide Nordic Countries 2020 - denne gang i norske Trondheim.

I Danmark vil manges øjne igen hvile på Refshaleøen i København, hvor særligt én restaurant har tiltrukket sig stor opmærksomhed i løbet af det seneste år.

Det forklarer Rasmus Palsgård, der er madskribent og indehaver af bloggen Feinschmeckeren.dk.

- Det helt store spørgsmål bliver, hvordan det går med Alchemist på Refshaleøen i København. Det er en restaurant af en kaliber, som man næsten ikke har set på verdensplan før, når man ser på indretningen, arkitektur, dramaturgi og selvfølgelig madoplevelsen, siger han og tilføjer:

Jeg tror, de (Michelin, red.) er gledet let og elegant hen over Fyn uden at stoppe

Rasmus Palsgård

- Mit bud er, at de får to stjerner i første hug. Det er meget usædvanligt, men det er en restaurant, der er så spektakulær, at jeg ikke kan forestille mig, at den må nøjes med én stjerne.

Læs også Fynsk flødebollefabrikant vil skabe global trend

På grænsen til Refshaleøen ligger også en anden dansk restaurant, der traditionelt tiltrækker sig stor opmærksomhed, når der skal uddeles Michelin-stjerner.

Noma, der tidligere er blevet kåret til verdens bedste restaurant, fik sidste år to stjerner efter at være genåbnet i nye lokaler. Ifølge Rasmus Palsgård bliver det heller ikke i år, at Noma får den tredje stjerne.

- Jeg tror desværre ikke, der kommer til at ske noget - ikke fordi de ikke fortjener det. Når jeg sammenligner med andre trestjernede restauranter, som jeg har spist på, så kan jeg ikke forstå, at de kun har to stjerner, siger han.

Ved sidste års uddeling fik 28 danske og færøske restauranter 35 stjerner til deling.

Læs også Fyn får en michelinstjerne

Fyn forbigåes igen

Der er også flere restauranter uden for København, der kan gøre sig realistiske forhåbninger om at blive belønnet med en stjerne mandag.

- Det bedste bud i provinsen er formentlig Molskroen, hvor niveauet har været ekstremt højt. Rygterne har også svirret om, at der er noget til dem i Trondheim, siger Rasmus Palsgård.

Mens Michelin-stjernerne forventes at blive strøet ud over restauranter på både Sjælland og i Jylland, så bliver der formentlig ikke det store at glæde sig over på Fyn.

- Jeg tror, de (Michelin, red.) er gledet let og elegant hen over Fyn uden at stoppe, siger Rasmus Palsgård.