Michelinstjerne på Fyn overrasker madskribent
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fyn har med restaurant ARO fået sin første Michelinstjerne nogensinde.
Martin Seymour, der er mad- og vinskribent hos Jysk Fynske Medier og Fyens Stiftstidende, er overasket over, at Fyn "endelig" har fået sin første Michelinstjerne.
Til gengæld er han ikke overrasket over, at det netop er ARO, som hiver den første stjerne til Fyn:
- Det er en restaurant som skiller sig ud fra mængden. Christoffer Schärfe laver god mad og har et godt koncept. Det er lokale og gode råvarer, og så smager det ganske enkelt bare godt, siger Martin Seymour til TV 2 Fyn.
Restaurant ARO, der ligger på Østerbro i Odense, er ejet af kokkene Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe, der har en fortid hos blandt andet den anerkendte restaurant Geranium.
Tidligere har andre kendte fynske restauranter såsom Falsled Kro både håbet og troet på en Michelinstjerne.
Men i år lykkedes det altså for den odenseanske restaurant ARO.
Hvor vigtigt er det her for Fyn?
- Jeg tror, at det er rigtig vigtigt. Det kommer til at få en stor betydning, fordi det vil smitte af i den forstand, at folk som kommer for at besøge ARO automatisk også vil tjekke andre fynske restauranter og madsteder ud under et besøg, siger han.
ARO og fire andre danske restauranter har modtaget hver deres første Michelinstjerne ved mandagens uddeling af de eftertragtede stjerner i Finland.