Overblik: Fynske festivaler udskyder og lægger nye planer

På et pressemøde mandag meldte statsministeren ud, at forbuddet mod større forsamlinger forlænges frem til og med august. Det har store konsekvenser for de fynske festivaler.

Mandag har statsminister Mette Frederiksen (S) meddelt, at forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august. Det betyder, sommerens fynske festivaler ikke kan afholdes som planlagt.

Flere store begivenheder skulle have fundet sted inden da, men efter statsministerens pressemøde, står det klart, at det ikke kommer til at ske. Danmarks største musikfestival, Roskilde Festival, har eksempelvis allerede meldt ud, at man aflyser årets udgave, ligesom flere andre festivaler giver samme besked.

- Jeg ved, det er en træls besked at få. I er mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få de her arrangementer på benene. Arrangementer, hvor danskerne normalvis samles, glædes og nyder livet, sagde Mette Frederiksen.

Heartland aflyser

En af de mest populære festivaler på Fyn er Heartland. I går meldte de på sociale medier ud, at de arbejdede på at få overblik over situationen.

Det har de fået nu, og tirsdag kom beskeden derfor om, at årets festival er aflyst, men at de vender tilbage i år 2012. På deres hjemmeside skriver de: 

- Vi havde virkelig glædet os til tre magiske dage på Egeskov Slot, men på grund af den hidtil usete situation og regeringens forlængelse af forsamlingsforbuddet, står det klart, at det ikke er muligt.

Heartland er da også den tidligste festival på Fyn og har derfor i længere tid været i fare for at måtte aflyse eller udskyde. Det blev i denne omgang til en aflysning.

Festivalen skulle være afholdt 29. til 31. maj i Slotsparken ved Egeskov Slot på Midtfyn.

Udsætter til september

Indtil videre har Rock Under Broen på deres Facebook-side meldt ud, at de som følge af mandagens pressemøde udsætter til september.

Den nye dato for begivenheden under Lillebæltsbroen bliver 12. september.

Rock Under broen skulle ellers have være afholdt 13. juni, men da forbuddet mod større forsamlinger mandag blev forlæget til og med august, har arrangørerne altså valgt at rykke festlighederne.

Ingen fest i tusindårsskoven

Tinderbox har også måtte rejse det hvide flag, og hele herligheden, der skulle have fundet sted den 25. til 27. juni, er nu aflyst.

Festivalen opfordrer de gæster, som allerede havde købt billet til sommerens nu aflyste festligheder, om at beholde billetten, som i stedet vil være gyldig til næste års festival.

- Det vil betyde utroligt meget for os, hvis du vil bakke op om festivalen ved at beholde din billet samt eventuel Camping-billet. Din billet til 2020 gælder nemlig automatisk til Tinderbox i 2021.

- Ønsker du at refundere din billet, så skal du holde øje med din mail efter påske, hvor Ticketmaster forventer at udsende praktisk information omkring dette.

Aflysningen af Tinderbox kom kort tid efter, at Heartland festival ligeledes annoncerede, at årest festival ikke vil blive afholdt.

Også den mindre Skarø Festival, der skulle afholdes fra den 29. juli til den 1. august er ved at skabe et overblik over den nye situation. På deres Facebookside skriver de:

'Spørgsmålene er mange. Vi er i gang med at skabe os overblik over situationen, og håber på jeres forståelse for, at vi ikke kan svare på noget nu.'

Normalt gæstes festivalen af mellem 1.000 og 1.500 besøgende.

Mindre festivaler står også for skud

På Fyn og øerne afholdes der hver sommer også en række lidt mindre festivaler og arrangementer, der også bliver ramt af den nye forlængelse af forbuddet mod større forsamlinger.

Herunder kan blandt andet nævnes Odense Havnekultursfestival, Nordfyns Rosenfestival, Ørbæk Marked, Odense International Filmfestival, Det Fynske Dyrskue, Broløbet og mange flere.

 

Også dette års udgave af HCA Festivals, der skulle have været afholdt i midten af august, må aflyse. 

Direktøren for festivalen var overrasket over meldingen, men han og folkene bag festivalen havde allerede tænkt tanken, at de måtte aflyse. Men derfor ærger aflysningen ham stadig meget. Det siger han til Fyens Stiftstidende.

Avernax afventer

Den lille sydfynske festival Avernax, der har omkring 600 deltagere, skriver på sin facebookside, at de afventer myndighedernes mere detaljerede informationer om, hvor stor en stor forsamling er, før de kan melde ud, hvad det får af konsekvenser for festivalen.

Til pressemødet kunne statsminister Mette Frederiksen nemlig endnu ikke redegøre for, hvor store forsamlinger forbuddet retter sig mod.