Overraskende udvikling i antallet af indbrud på Fyn

Selv om der sker flere indbrud på landsplan, falder antallet af indbrud på Fyn, viser nye tal. Få gode råd til, hvordan du holder tyven væk, når du er på sommerferie.

Under coronapandemien faldt antallet af indbrud på Fyn og i resten af landet drastisk, da danskerne i højere grad var hjemme til at skræmme tyvene væk.

Selv om der igen efter pandemien sker flere indbrud på landsplan, er antallet af indbrud på Fyn dog fortsat faldende, viser tal fra Danmarks Statistik.

I andet kvartal af 2022 er antallet af indbrud på Fyn faldet med ni procent i forhold til samme periode sidste år. Det er samtidig faldet 50 procent i forhold til perioden før coronapandemien.

På kortet herunder kan du se, hvordan udviklingen har været i dit område:

Tyve har travlt i sommerferien

Der er god grund til at gøre en ekstra indsats for at holde tyven væk, når du rejser på sommerferie og derfor ikke er hjemme.

- Sommerferien er normalt et af de tidspunkter på året, hvor indbrudstyvene har mest travlt, siger Britt Wendelboe, der er programchef i Bo Trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

- Men ser vores hjem beboede ud, og hjælper vi hinanden i kvarteret med at hilse på ukendte ansigter og spørge ind til fremmedes ærinde på vejen, kan vi sammen skræmme tyvene væk. Fra en aktuel rapport ved vi, at det, en tyv frygter allermest, er at blive set, fastslår hun.

Sådan holder du tyven væk i sommerferien

I 2020 - da pandemien var på sit højeste - faldt antallet af indbrud på Fyn med omkring 28 procent. Ifølge Fyns Politi skyldtes faldet, at indbrudstyvene som følge af coronaviruspandemien havde fået forringet arbejdsbetingelserne med blandt andet lukkede grænser, mere hjemmearbejde og færre rejser. 

Syv gode råd fra Fyns Politi

Hvis du opdager, der har været indbrud, så ring til politiet på telefonnummer 114. Er tyven stadig i huset eller lige i nærheden, så ring til alarmcentralen på 112.