Positiv tendens: Antallet af indbrud falder på Fyn

Fyn er inde i en særdeles positiv tendens, når det gælder indbrud. Her falder anmeldelserne for indbrud stødt næsten hvert år.

Antallet af indbrud på Fyn er stødt faldende, og tendensen ser ud til at fortsætte i 2021.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort de nye tal for anmeldelser af indbrud, og kigger man på tallene, er der godt nyt til fynboerne. 

TV 2 Fyn har kigget på tallene fra andet kvartal 2021 og til og med 2015.

Her ses en tydelig tendens, hvor antallet af indbrud er faldet med op mod 15 procent hvert år, med en enkelt undtagelse.

Mange indbrud i beboelse

Undtagelsen findes i 2018 og nok ikke corona-året 2020, som de fleste måske ville gætte på. I 2018 ses en stigning på omkring 15 procent.

Men når nu vi er ved corona, så kan det ikke i tallene tydeligt ses, at tyvene har været mindre aktive. Hvis man kigger på den generelle tendens siden 2015 - med undtagelse af 2018 - så falder tallene næsten systematisk med omkring 12-15 procent om året på Fyn. 

Selvom det er godt nyt, så ligger særligt Odense i den høje ende, hvis man udelukkende kigger på antallet af anmeldelser i beboelse og sammenligner med resten af landet. I andet kvartal af 2021 har Odense Kommune tredjeflest anmeldelser. Det er kun overgået af Gentofte Kommune og København.

Noget højere fald i anmeldelser på Fyn

Selvom Odense er den foretrukne fynske kommune for indbrudstyvene, så er tallet trods den høje placering faldet.


Hvis man udelukkende kigger på indbrud i beboelse, så er det tal på landsplan steget med 12 procent. Hvorimod det på Fyn er faldet med små tre og en halv procent i andet kvartal for henholdsvis 2020 og 2021. 

Kigger man på det samlede antal af indbrud i både beboelse og virksomheder, så er faldet noget højere på Fyn end på landsplan. 

Her ses et fald på landsplan på ni procent, hvis man sammenligner andet kvartal 2020 og 2021. Samme periode på Fyn er det tal på 27 procent.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: