Samme dag advarsel blev sendt ud, udbrød brand på Fyn

Man skal tage advarslen fra Beredskabsstyrelsen alvorligt, viser et nyt tilfælde af brand.

Flere år har der været advarsler ude mod grill og bål, når sommeren er blevet for hed, men også foråret byder på sine egne faldgruber.

Der er nemlig mange, som går i krig med ukrudtsbrænderen, og det medfører altid ekstra arbejde for brandfolk.

Således skete det tirsdag, at en beboer på Solbakken i Munkebo fik tændt ild i en udestue, da vedkommende ikke var varsom med ukrudtsbrænderen.

- Vi har valgt at sigte vedkommende for overtrædelse af Beredskabsloven, siger vagtchef ved Fyns Politi Milan Holck Nielsen.

Det er en sigtelse, som kan give en bøde, siger han videre.

Milan Holck Nielsen fortæller desuden, at da udrykningskøretøjerne kom til stedet, var branden allerede slukket.

Det er dog ikke alle tilfælde af brande startet med haveredskaber, hvor ødelæggelsen er så lille.

Foråret er lumskt

Og faktisk er foråret lumskt, fordi planterne endnu ikke har suget så meget vand.

- Den lange periode med tørt og blæsende vejr nu senest med sol samt den tørre vegetation, der ikke endnu har optaget væde, betyder, at en enkelt gnist hurtigt kan skabe store problemer, udtaler Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

- Det er derfor rigtig vigtigt, at man nyder naturen med omtanke og holder sig fra at bruge åben ild de forkerte steder.

Advarslen, som både Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, er blandt andet lavet på baggrund af flere brande, som er startet af ukrudtsbrændere.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt ens område er ekstra udsat for brande, kan man tjekke på hjemmesiden brandfare.dk, hvor der er et kort over hele Danmark.