I det fynske folks tjeneste

Sommeren er forbi – nu kommer efterårsvejret

Torsdagsvejret bliver en blæsende omgang, der starter med regn og senere mulighed for sol.

00:52

Torsdag starter gråt, men i løbet af formiddagen kommer der en opklaring fra vest, hvilket sender tørvejr og mere solskin ind over Fyn. Video: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Nu må fynboerne vinke farvel til den seneste tids flotte september-sensommervejr. Torsdag markerer skiftet i vejret, og dagen har allerede fra morgenstunden budt på regnbyger flere steder over Fyn.

- Det starter noget gråt og også ganske regnfuldt, men temperaturerne ligger i morgentimerne på en 15-16 grader, fortæller TV 2 Vejrets Sara Maria Mærkedahl.

Læs også Sidste dag med varmt septembervejr - temperaturen kan nå 22 grader

I løbet af formiddagen kommer der en opklaring fra vest, hvilket sender tørvejr og mere solskin ind over Fyn.

- Det betyder, at det bliver en dag, hvor temperaturen ikke kommer meget over de 17-18 grader, og så er der tørvejr og vekslende skydække, siger Sara Maria Mærkedahl.

Samtidig vil det lavtryk, der passerer over Danmark lige nu, sørge for masser af blæsevejr på Fyn.

- Så vi får frisk til hård vind og op til kuling i vindstødene, siger vejrværten.

De næste fem dage bliver en blandet omgang. Fælles for alle de kommende dage er det dog, at vinden lægger sig. Temperaturen kommer fredag og lørdag op omkring 15 grader, mens det søndag kommer tæt på 20 graders varme.

- I hel perioden er der risiko for, at man kan blive ramt af byger, men heldigvis er der også plads til både solskin og tørvejr ind imellem, siger Sara Maria Mærkedahl.