Væsentlige mangler: Nævn retter skarp kritik mod Radio Loud

Radio Loud får to uger til at lægge en plan for at ordne forhold, der får skarp kritik af Radio- og tv-nævnet.

Radio- og tv-nævnet udtaler "usædvanlig skarp kritik" af en række forhold hos Radio Loud. Nævnet vurderer, at radiokanalen på en række væsentlige punkter ikke lever op til kravene for sendetilladelsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra nævnet.

Nævnet giver radiokanalen 14 dage til at lægge plan for, hvordan den vil rette op på de kritisable forhold. Radio Loud får desuden fire måneder til at implementere de ændringer, der kræves.

Kritikken bliver givet på baggrund af den public service-redegørelses, som Radio Loud har sendt for 2020.

Svendborg-redaktionen lever ikke op til kravene

Radio Loud, der sendte første gang 1. april 2020, gik i luften med en nyhedsredaktion i Svendborg. Alligevel mener Radio- og tv-nævnet ikke, at medarbejderne i den fynske by har opfyldt nyhedskravet.

- Det er en væsentlig underopfyldelse, at Radio Loud ikke har journalistiske medarbejdere fra nyheds- og aktualitetsredaktionen i fem byer foruden hovedredaktionen i København, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er et problem, da kanalens tilladelse bygger på, at Radio Loud dækker hele landet "ved placering af journalistiske medarbejdere på forskellige steder i Danmark".

Derudover lyder det, at Radio Loud ikke har fordelt sine kræfter rundt omkring i landet, som det ellers var anført i ansøgningen. De seks journalister, der ikke sidder i København, sidder ifølge nævnet alle i Svendborg. 

Lave lyttertal

Siden kanalens første sendedag har flere medier kunnet beskrive, hvordan radiostationen har kæmpet med lave lyttertal. Det har også givet anledning til stor diskussion på sociale medier.

Nævnet har diskuteret de lave lyttertal, står der i pressemeddelelsen.

- Vi har imidlertid måttet konstatere, at der i grundlaget for programtilladelsen ikke er hjemmel til, at nævnet i sin afgørelse kan knytte sanktioner og vilkår til dette forhold, der helt forståeligt har præget den offentlige debat, udtaler formand Søren Sandfeld Jakobsen.

I slutningen af august blev tidligere nyhedschef på Berlingske Simon Andersen præsenteret som ny programdirektør og chefredaktør på Loud.

Han skal sikre en radikal forandring, lød det fra Berlingske Media, der er medejer af radioen.