Politiaktion på Sjælland giver forsinkede tog på tværs af landet

Lukning af broer og færger fredag eftermiddag giver forsinkede tog til hen på aftenen fredag.

Toppassagerer blev flere steder i landet forsinket på rejsen, da en storstilet politiaktion lukkede både broer og færger til og fra Sjælland fra omkring klokken 14 fredag eftermiddag.

Omkring klokken 15 har DSB fået grønt lys af politiet til at sætte gang i togene igen, oplyser informationschef i DSB Tony Bispeskov. Men efterdønningerne af aktionen vil sætte præg på trafikken ud på aftenen fredag.

- Vi er i gang med at få togene til at køre normalt igen. Men der vil være en periode på nogle timer, inden vi er tilbage til normal drift, siger Tony Bispeskov.

- Vi regner med, at der vil være forsinkelser de næste tre til fire timer. Men det er vigtigt at understrege, at vores rejsetidsgaranti dækker, tilføjer han.

DSB's Rejsetidsgaranti betyder, at passagererne kan få refunderet hele eller dele af billetprisen, hvis de bliver forsinkede med mere end halv time.

Både Øresundsbroen og Storebæltsbroen var fredag eftermiddag spærret for trafik efter anmodning fra politiet. Det betød, at tog på strækningerne mellem Danmark og Sverige og mellem Fyn og Sjælland måtte holde stille på skinnerne i omkring en time.

- Det er sådan, at de tog, der kører på tværs af landet, har holdt stille og ventet på at få lov at køre videre. De forsinkelser breder sig ud i resten af landet, siger Tony Bispeskov.

Han opfordrer passagerer til at orientere sig i rejseplanen.

Den omfattende politiaktion blev sat i værk i jagten på en sort Volvo, Københavns Politi efterlyser en sort svensk indregistreret Volvo V90 med registreringsnummer ZBP 546.

I køretøjet befinder sig formentlig tre personer, som sættes i forbindelse med alvorlig kriminalitet, lyder det.

Også færger mellem Rødby- Puttgarten og Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg var fredag eftermiddag indstillet på grund af politiaktionen.