Valgt ind i bar overkrop: 19-årige Malte Jäger snupper plads i byrådet

Malte Jäger fra Nye Borgerlige fik 185 personlige stemmer ved kommunalvalget, og han sikrede derved partiet et mandat i Kerteminde Byråd.

Malte Jäger fra Nye Borgerlige i Kerteminde vakte under valgkampen stor opmærksomhed med sine valgplakater i bar overkrop.

Og det gav tydeligvis pote. Med i alt 185 personlige stemmer sikrede den 19-årige kandidat sig et mandat, og det betød, at Nye Borgerlige fik en plads i Kerteminde Byråd for første gang nogensinde.

quote Jeg vil være de borgerliges vagthund

Malte Jäger, Nye Borgerlige

- Jeg er bare virkelig glad, og det skal jeg da overhovedet ikke skjule. Det er en vildt god følelse, og jeg er simpelthen så glad for, at vi har fået et mandat, siger Malte Jäger.

Valgplakat med bar overkrop

Den 19-årige historiestuderende er blandt de yngste kandidater i hele landet, der stillede op for Nye Borgerlige ved kommunal- og regionsvalget.

Det var både hans første valgkamp og ikke mindst sin allerførste tur til stemmeboksen også.

Dagen efter valgdagen er Malte Jäger da også allerede fra morgenstunden i fuld gang med at få taget sine valgplakater ned fra lygtepælene i Kerteminde og omegn.

De iøjnefaldende valgplakater, der har givet synlighed i mediedebatten, mener han bestemt ikke har været en svaghed i valgkampen:

Malte Jäger fra Nye Borgerlige vakte opsigt i valgkampen med sine valgplakater i bar overkrop.
Malte Jäger fra Nye Borgerlige vakte opsigt i valgkampen med sine valgplakater i bar overkrop.
Foto: Malte Jäger

- Jeg ved ikke, om det (valgplakaterne red.) har gjort den store forskel, men jeg er super glad, siger han uddyber:

- Jeg føler mig ret sikker på, at jeg har fået mange unge til at stemme. Jeg tror generelt på, jeg har fået folk til at stemme på mig, som ellers ikke ville have stemt, siger Malte Jäger.

Fremgang på Fyn

På Fyn fik Nye Borgerlige fire fynske mandater i fire forskellige kommuner. Det gælder kommunerne Odense, Assens, Middelfart og til sidst Kerteminde, hvor Malte Jäger blev valgt ind.

Udover ham stillede tre andre kandidater op for Nye Borgerlige i Kerteminde heriblandt spidskandidaten Jan O. Pedersen, Martin Ludvigsen og Kristian Juul Nielsen.

På landsplan fik Nye Borgerlige en massiv fremgang med 64 mandater fordelt i landets byråd. Og det er langt over partiets målsætning om at blive valgt ind i ti byråd ved kommunalvalget i år.

Ærgerlig over rød borgmester

Og selvom det blev til ét mandat for Nye Borgerlige i Kerteminde Byråd, betyder det ikke indflydelse for enhver pris, lyder det fra Malte Jäger.

Han lægger ikke skjul på, at han er ærgerlig over, at det ikke blev et borgerligt flertal med Konservatives Klavs Norup Lauridsen som borgmester. Den unge kandidat valgte derfor ikke at indgå i samarbejde med de andre partier på valgnatten tirsdag.

- Jeg vil være de borgerliges vagthund. Jeg valgte ikke at gå til at pege på Kasper (Kasper Ejsing Olesen red.) i et bredt forlig. Men det gør heller ikke nogen forskel, om jeg er med eller ej, når det gælder indflydelse.

- Men jeg vil gøre noget og kæmpe, så Nye Borgerlige får noget respekt, siger Malte Jäger.

Til daglig er Malte Jäger historiestuderende på Syddansk Universitet.

mandater i alt
0 % optalt
Opdateres om 0 sekunder

    Oversigt

      Oversigt