I det fynske folks tjeneste

Skeptiske unge: - Det er svært at stole på politikere

Der var skepsis blandt publikum til onsdagens debat for unge i Kerteminde Kommune. For flere stoler ikke på politikerne, og det kan politikerne selv egentlig godt forstå.

00:28

På Østfyns Produktionsskole i Marslev var holdningstæppet rullet ud, bannere rullet op og publikum sad klar med spørgsmål til de fremmødte ungdomspolitikere. 

Politikere er blevet kastrerede lam

Martin Paetau, Nye Borgerliges Ungdom 

Og de skulle være præcise i deres svar under popup-mediet STEM'RNEs valgdebat, for der var ikke en generel tiltro til politikerne blandt publikum:

- Mange af de ting politikerne har sagt førhen, de passer ikke, lød det fra ét sted i salen. Og fra et andet sted:

- Jeg synes, det er svært at stole på politikere.

Og det havde politikerne selv fuld forståelse for.

- Politikere er blevet kastrerede lam. De tør ikke at sige undskyld, hvis de laver en fejl, svarede Martin Paetau fra Nye Borgerliges Ungdom på kritikken. Han mener, politikerleden er politikernes egen skyld.

Læs også Dagplejer til politikere: Jeres sparepolitik slider på vores børn

Ligeglad med parti

Trods skepsissen lykkedes det at finde en vinder af valgdebatten.

Det blev Sebastian Nielsen fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, der fik flest stemmer ved prøvevalget. Men det var ikke partifarven, der gav ham sejren.

- Han taler godt, og han gør de ting, som jeg også synes, der skal til for, at man kan have det godt som ung, blev det argumenteret fra et publikum.

Så det er i virkeligheden det med at have fokus på de unge, der er vigtigere end partifarven, eller har det også noget at gøre med det parti, han stiller op for?

- Nej, det er jeg sgu ligeglad med.

Se et sammenklip af onsdagens debat i Kerteminde her:

02:00 Luk video