Fortæl din historie: - Jeg kunne ingenting på grund af smerter

De seneste ugers dækning af ressourceforløb har fået mange til at kontakte TV 2/FYN med deres historier. Nu kan du også fortælle din.

De seneste to uger har TV 2/FYN sat fokus på de ressource- og jobafklaringsforløb, som kommunerne laver for sygemeldte borgere med henblik på at få dem i job. Og det har betydet, at mange borgere har henvendt sig til TV 2/FYN med deres sag. 

Anledningen til TV 2/FYNs dækning af ressourceforløb er, at beskæftigelsesministeren netop har sendt en vejledning ud til kommunerne, hvor det blandt andet blev indskærpet for kommunerne, at ressourceforløb skal give mening for borgerne, og at ressourceforløbene ikke må gøre borgernes helbred dårligere.

quote Efter TV 2/FYNs dækning af sagerne om kommunernes håndtering af ressourceforløb har flere folketingspolitikere stillet spørgsmål til beskæftigelsesministeren

Fra artiklen

I de to uger vi har bragt indslag om emnet, har vi fået talrige henvendelser fra borgere, der har oplevet problemer med at være i ressource- eller jobafklaringsforløb.

Kommunen føltes som modspiller

I TV 2/FYNs dækning af ressourceforløb har du blandt andet kunnet møde Lone Nielsen, Kirsten Felin og Ask Brømsøe. Fælles for dem alle er, at de føler, at kommunen mere er modspiller end medspiller.

Både Kirsten og Lone har kæmpet i flere år for at få deres sag afsluttet, mens det fornylig lykkedes Ask Brømsøe at få tilkendt en førtidspension efter, at hans fagforening gik ind i sagen, og han fik hjælp af både en privat socialrådgiver og en advokat. 

- Jeg kunne jo ingenting på grund af smerter. Det er den eneste udvej, jeg har kunnet se. Jeg ville hellere end gerne have arbejdet, hvis jeg kunne. Det har jeg jo altid gjort, siger Ask Brømsøe.

Efter TV 2/FYNs dækning af sagerne om kommunernes håndtering af ressourceforløb har flere folketingspolitikere stillet spørgsmål til beskæftigelsesministeren om, hvad han vil gøre for, at kommunerne i endnu højere grad lever op til den udsendte vejledning og reglerne i lovgivningen, og her understregede ministeren endnu engang, at kommunerne skal leve op til reglerne.

TV 2/FYN vil i fremtiden følge området tæt og fortælle, når der er nyt på området. Indtil da er du velkommen til at dele din historie i kommentarfeltet under artiklen. 

Det er ikke kun borgere i ressourceforløb, som føler sig syltet i systemet. Kirsten Felin har siden 2011 lidt af en alvorlig stofteskiftesygdom - hun har været igennem gentagne praktikforløb, har en arbejdsevne på tre timer om ugen - og så har hun flere lægers ord for, at hendes helbredstilstand ikke kan forbedres.

Oversigt

    Oversigt