Politikerbesøg på Langeland: - Man må finde den mindst ringe løsning

Mandag fik Langeland besøg af De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen og fynskvalgte Mai Mercado.

Mandag besøgte De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, samt fynskvalgte Mai Mercado, Langeland blandt andet for at snakke med personer fra det lokale erhvervsliv.

 Under besøget gik turen også forbi Langelandsfortet, hvor der blev sat fokus på, hvad et udrejsecenter kan få af betydning for turismen på øen.

- Aktionsgruppen har inviteret Søren og mig, for at komme og se nogle af de seværdigheder, som vil blive meget påvirkede, hvis der kommer til at ligge et udrejsecenter for kriminelle udlændinge lige ved siden af, fortalte Mai Mercado.

Ifølge den fynskvalgte politiker, går et udrejsecenter ikke hånd i hånd med den idyl, der er at finde på en ø som Langeland.

- Langeland et et lille lokalsamfund, og det rimer bare ikke på 130 dybt kriminelle udlændinge. Allerbedst ville det være at finde et sted uden naboer, men det er svært i et lille land som Danmark, derfor er der ikke nogen gode løsninger, men man må så finde den mindst ringe løsning, og uanset hvad, så er det ikke på Langeland, sagde Mai Mercado.

Langeland siger nej

Beslutningen om at placere udrejsecenteret på Langeland har gjort mange langelændere vrede og frustrerede, og på facebook har gruppen "Langeland siger nej!" på blot fem dage fået over 10.000 medlemmer.

På gruppens side kan man se, at flere af medlemmerne planlægger at tage til Christiansborg tirsdag d. 25 maj for at demonstrere mod udrejsecenteret.

quote Der findes ingen gode bud, men på Lindholm bor der ikke nogen, så det er det mindst ringe sted,

Søren Pape Poulsen

Man må finde det mindst ringe sted

Både Søren Pape Poulsen og Mai Mercado er enige om, at et udrejsecenter på Langeland ikke er vejen frem.

- Vi er villige til at gå meget langt, og er endda kommet med et forslag, for hvis det ikke skal ligge på Langeland, hvor skal det så ligge? I den tidligere regering foreslog vi Lindholm, en ø uden naboer, og et sted, hvor man i højere grad kunne kontrollere, når de kriminelle kommer ind på fastlandet, fortalte Mai Mercado.

- Der findes ingen gode bud, men på Lindholm bor der ikke nogen, så det er det mindst ringe sted, sagde Søren Pape Poulsen.

Ingen vil være nabo til kriminelle udlændinge

Hvor langt er I villige til at gå for at sørge for, at det her ikke kommer til at ske?

- Det eneste vi kan gøre, er, at bruge vores mandater i Folketinget til at sige nej. Det ser ud til, at SF fastholder deres nej, men hvad så? Det, der er bekymrende, er, at der skal ikke være utryghed i 97 andre kommuner, svarede Søren Pape Poulsen.

- Der er ikke nogen, der har lyst til at være nabo til kriminelle udlændinge, som jo egentlig allerhelst bare skulle rejse hjem, sagde Mai Mercado.

Hvor kommer udrejsecenteret til at ligge?

- Det er et godt spørgsmål. Ikke på Langeland. Jeg håber, man siger Lindholm, indtil de her mennesker rejser ud, sagde Søren Pape Poulsen.

Oversigt

    Oversigt