Succes med at få Vestas-fyrede i job

Frygten var stor, da vindmølle-fabrikken i Rudkøbing for godt et år siden meddelte, at virksomheden lukkede. I dag er frygt blevet til lettelse. 70 procent er i arbejde igen.

Mere end 200 medarbejdere på Vestas mistede i januar deres job. Men en fælles indsats mellem viksomheden, fagbevægelsen og jobcenteret har skabt job til over 70% af de tidligere Vetsasarbejdere.

Carsten Nissen fra Svendborg har i dag job på en virksomhed i Vojens, hvor han valser ligesom han gjorde på Vestas.

- Det var overraskende og uventet, for de ringede til mig og spurgte om jeg ville have et job. Det er lidt langt at køre, men det må man tage med, siger Carsten Nissen.

Et tæt samarbejde mellem Vestas, JobCenter Svendborg, a-kasser og uddannelsesinstitutioner, får æren for at over totredjedele af de fyrede medarbejdere allerede nu er i beskæftigelse eller i uddannelse.

- Der har været et fantastisk samarbejde med Jobcenter Svendborg, a-kasser og uddannelsesinstitutioner. Folk er meget glade for den indsats der er gjort. Jobcentrets fysiske tilstedeværelse på Vestas har betydet, at alle hurtigt har fået en god vejledning om job og uddannelse, siger fællestillidsmand på Vestas, Leif Schmidt.

De mange job er fundet i mange forskellige brancher. Blandt er to har to tidligere ansatte nu job i fiskeribranchen.

- Mit liv var ikke sjovt, da jeg blev fyret. Men jeg har arbejdet lidt med fisk før, så da jeg fik tilbudt jobbet, var det bare med at slå til, siger siger Ebbe Jørgensen.

Trods det, at mange er kommet videre efter fyringen, står 50 tidligere Vestas-medarbejdere fortsat uden job.