Sydlangeland kan blive naturnationalpark

På sydspidsen af Langeland kan vilde heste og urørt skov blive til en naturnationalpark, når Sydlangeland er med i puljen til at blive én af Danmarks næste ti naturnationalparker.

Danmark skal have ti nye naturnationalparker, og to af dem kan komme til at ligge på Fyn; Svanninge Bakker og Sydlangeland.

På baggrund af 200 forslag fra borgere, interessenter og kommuner, har Miljøministeriet udvalgt 23 mulige steder til at placere parkerne.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Efterlysningen lød på store, sammenhængende statsejede naturområder, hvor store pattedyr fremover kan græsse året rundt omgivet af gamle træer, genskabte vandhuller, vilde blomster og et summende insektliv.

- Naturen har brug for meget mere plads, og det er vi i fuld gang med at skabe med Danmarks kommende naturnationalparker. Det er fantastisk at mærke den store interesse derude, som de mange forslag vidner om, siger Miljøminister Lea Wermelin (S) i pressemeddelelsen.

Fakta om naturnationalparker

Stolt borgmester

Allerede i marts begyndte planerne om at gøre Svanninge Bakker og Bjerge til en naturnationalpark, men blandt de endelige forslag er også Sydlangeland nævnt.

Det sker da Sydlangeland som naturpark kan være med til at sikre en geografisk spredning af parkerne på trods af, at området er under 500 hektarer. 

Få et overblik over de planlagte naturnationalparker.
Få et overblik over de planlagte naturnationalparker.
Foto: Miljøministeriet

Og det glæder borgmester på Langeland, Tonni Hansen (SF):

- Jeg er stolt over, at Miljøministeriet har prioriteret os. Det vil styrke dyrelivet og biodiversiteten. Langeland satser stort på bæredygtig turisme, og derfor er det oplagt med en naturnationalpark.

Til december skal der træffes den endelige afgørelse om, hvor Danmarks ti nye nationalparker skal ligge.

Indtil da skal der afholdes offentlige arrangementer i de 23 områder, så de lokale stemmer også kan blive hørt.  

De 23 forslag

Oversigt

    Oversigt