Bliver udfordret på Danmarks bedste romkugle: - Det vil altid være romkuglerne fra Nørre Aaby

For fire år siden blev Nørre Aaby Bageri kåret til at lave Danmarks bedste romkugler. Tirsdag skal de igen konkurrere om den fornemme titel.

I Middelfart ligger Bak's Bakery & Deli, og 2,8 kilometer derfra ligger Kring Chokolade. 

Tirsdag stiller de begge op i konkurrencen om at have Danmarks bedste romkugler.

Titlen fik Bak's Bakery & Deli i 2018, da det hed Nørre Aaby Bageri, og det har siden oplevet en massiv stigning i overskuddet og en branding, der når hele landet rundt.

- Det har betyder alt. Det første år steg overskuddet jo med 4.000 procent. Vi havde et produkt, vi vidste blev solgt, og det var et spørgsmål om, hvor mange vi kunne nå at lave, fortæller Sebastian Bjørn Bak Mathiassen, der er logistikchef i bageriet - og søn af bagermester Carsten Bjørn Bak Mathiassen.

Nye muligheder

Nørre Aaby Bageri åbnede i 2015, men Carsten Bjørn Bak Mathiassen har altid drevet bagerier forskellige steder på både Fyn og Sjælland, ligesom hans far også var bager.

- Det ligger i generne. Jeg er den første, der bryder det ved ikke selv at blive bager og ikke have planer om det, smiler Sebastian Bjørn Bak Mathiassen, der dog alligevel ikke kunne holde sig fra at være en del af den voksende virksomhed.

quote Vi ved, det er et rigtig stærkt felt, og selv om vi selvfølgelig går efter at vinde, så vil vi også gerne bare være med til at brande branchen

Sebastian Bjørn Bak Mathiassen, logistikchef, Bak's Bakery & Deli

Og at vinde den fine romkugletitel i 2018 var stort for det lille bageri, der ikke kun har vækstet i omsætning, men også måtte opskalere antallet af romkugler produceret i bageriet.

- Da vi vandt kunne vi lave 9.000 romkugler om dagen, og det blev også solgt. Nu har vi mulighed for at lave 40.000 på én dag, fortæller han.

Tilbage i 2018 blev alle kuglerne trillet i hænderne, og der blev nøje vejet af, så alle var cirka lige store. I dag har de fået en maskine, der sørger for at forme kuglerne for dem.

- Der skulle jo hele tiden betales kiropraktor, ler han.

Vil altid være Nørre Aaby

Mens Sebastian Bjørn Bak Mathiassen står midt i produktionen, kan han ikke lade være med at være stolt over det arbejde, der er lagt i bageriet.

- Som søn og ansat har det været helt fantastisk at se det blomstre op. Det er ligesom vendt på både bundlinjen og det personlige, fortæller han.

Med den større produktion tør bageriet at satse på lidt mere, end de tidligere har gjort.

- Nu har vi overskud og økonomi til at prøve andre ting af, siger han. Vores delikatesse er i stor vækst, men det gik ikke godt til at starte med. Havde vi ikke overskuddet fra romkuglerne, havde vi nok ikke haft is i maven på samme måde, siger han.

Sebastian Bjørn Bak Mathiassen er ikke helt trådt i fars fodspor, men er glad for at være en del af successen i Nørre Aaby.
Sebastian Bjørn Bak Mathiassen er ikke helt trådt i fars fodspor, men er glad for at være en del af successen i Nørre Aaby.
Foto: Flemming Ellegaard

Når konkurencen tirsdag løber af stablen til Foodexpo i Herning, er Bak's Bakery & Deli oppe mod de nærmeste naboer.

- Vi ved, det er et rigtig stærkt felt, og selv om vi selvfølgelig går efter at vinde, så vil vi også gerne bare være med til at brande branchen, siger han og understreger:

- Kring Chokolade er superdygtige, det skal der ikke være nogen tvivl om, og jeg synes bare, det er hyggeligt, at vi er flere fra samme by til samme konkurrence. 

Alligevel holder de stadig fast i at have en romkugle i topklasse.

- Det vil altid være romkuglerne fra Nørre Aaby. Vi bygger videre på sucessen.

Oversigt

    Oversigt