I det fynske folks tjeneste

KV17: Sådan dækker vi Middelfart i dag

Med den populære stemmesluger Steen Dahlstrøms afgang står kampen om hans stemmer tilbage, og den kan blive afgørende for, hvem der skal overtage borgmesterkæden. TV 2/Fyn besøger torsdag Middelfart. Se her, hvordan vi dækker og hvordan du kan være med.

Skiftet i toppen hos socialdemokratiet får den borgerlige fløj i Middelfart til at vejre morgenluft for første gang i en lang årrække. 

I august 2017 trak Sten Dahlstrøm sig tilbage fra borgmesterposten. Johannes Lundsfryd kom til, men de borgerlige vil ved valget i november 2017 ud og kæmpe for at vinde borgmesterposten. 

Skiftet fra bykongen Dahlstrøm, der sad på posten i 31 år, til kronprinsen Lundsfryd, får flere partier til at gå efter kæderne til årets kommunalvalg. Hele fem af de syv spidskandidater bejler til posten. Tre af dem er borgerlige kandidater. 

- Det er udsædvanligt, at vi har så mange borgmesterkandidater. Mit bud er, at det bliver den kandidat, der er dygtigst til at samle folk og lave alliancer i byrådet, som vinder borgmesterposten, siger Johannes Lundsfryd.

Udover Morten Weiss-Pedersen fra Konservative og Dansk Folkepartis Anni Tyrrestrup står også Regitze Tilma fra Venstre klar på den blå fløj til at indtage borgmesterkontoret.

Når TV 2/Fyn sender fra Middelfart kommune er netop borgmesterposten og samarbejde på tværs af partierne et emne. 

TV 2/FYN I MIDDELFART

  • Klokken 12.35 - 14.00: STEM'RNE arrangerer og afholder debatmøde for førstegangsvælgerne. 
  • Klokken 17.30 - 19.30: TV 2/Fyn arrangerer og afholder debatmøde, hvor borgernes væsentligste problemstillinger vendes med kandidaterne og borgerne. Det foregår på Middelfart Gymnasium, Østre Hougvej 97, 5500 Middelfart. Det er gratis at deltage i debatmødet. Du skal møde op klokken 17.00, hvis du vil være med. 
  • Klokken 19.30: I vores udsendelse kan du se vores programserie 'Velkommen til Virkeligheden', hvor journalist Louise Ravn og Ann-Sophie Holm tager politikerne med ud i den virkelighed de selv designer i byrådssalen.
  • Klokken 22.30: I vores sene udsendelse kan du se en direkte duel mellem spidskandidaterne til borgmesterposten. Samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch sikrer, at spidskandidaterne tager stilling til netop deres kommunes udfordringer. 
  • Hele dagen kan du holde dig orienteret på www.tv2fyn.dk om din kommune og dine kandidater.