I det fynske folks tjeneste

Miljøvenlige busser triller ind på ruterne i Middelfart

Ikke nok med at Middelfarts nye busser er mere miljøvenlige - de har også bedre sæder, stik til at oplade mobilen og lavere indstigningshøjde.

13 nye Volvo-busser bliver sat ind på ruterne rundt omkring i Middelfart Kommune.

Hjulene på bussen drejer rundt rundt rundt... Gennem hele Middelfart by.  

Og nu kommer busserne til at være meget mere miljøvenlige end de busser, der før har kørt rundt i kommunen. 

Fredag formiddag præsenterede Middelfart Kommune i samarbejde med FynBus og Tide Bus Danmark 13 helt nye busser af mærket Volvo. 

Busserne bliver løbende sat ind på by- og lokalruter i september og oktober måned. 

Nu kan barnevognen lettere komme med bussen

Ud over at  busserne lever op til de nye Euro 6-miljøkrav, der gør, at de er mere miljøvenlige, kommer passagererne også til at sidde bedre i dem. Volvo-busserne har nemlig bedre sæder, stik til opladning af telefoner eller tablets og en lavere indstigningshøjde end de gamle busser i kommunen. 

Læs også Nyt busselskab til Fyn

Den lave indstigningshøjde vil komme de gangbesværede borgere til gode, men også borgerne med barnevogne kan lettere komme på tur med bussen gennem hele byen. 

Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, præsenterede fredag de nye busser, og han var især glad for miljøgevinsten. 

- I Middelfart Kommune har vi den grønne omstilling højt på dagsordenen. Så det er rigtig godt, at vi nu får skiftet vores busser ud med nye og meget mere miljøvenlige modeller. Den kollektive trafik er vigtig for os alle. Derfor har det også været rigtig vigtigt, at vi f.eks. fortsat har lav indstigningshøjde i busserne, så de er tilgængelig for gangbesværede, siger borgmesteren.

De nye Middelfart-busser:

Busserne er af typen Volvo B8RLE 8900
  • Passagerer: Der er plads til 80 passagerer i de nye busser, heraf 39 siddende
  • Miljøstandard: Busserne er dieseldrevne og lever op til Euro 6-standarden. Det betyder, at de udleder ca. 30 gange mindre kvælstof (NOx) end busser af Euro 5-standard, og mindre end en Euro 6-personbil, der kører på diesel. Udslippet af partikler fra en Euro 6-bus er ca. 7 gange lavere end for en Euro 5-bus*. Busserne er desuden forsynet med automatisk tomgangsstop og digitalt køreadfærdssystem, der sikrer en mere miljøvenlig og komfortabel kørsel
  • Midterperron: Der er plads til enten to barnevogne/cykler eller én kørestol og en barnevogn/cykel midt i bussen – og de kan fastgøres med sele
  • Sæder: I turistklasse, dvs. behageligere end standarten i by- og lokalbusser
  • Strøm: I bussen er der 20 USB-stik til opladning af fx telefoner og tablets
  • Rejsekort: Busserne er selvfølgelig forsynet med check ind og check ud-punkter til rejsekort
Kilde: Middelfart Kommune, Tide Bus Danmark og FynBus

Også Regitze Tilma, der er formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune, mener, at der er tale om en god forbedring. 

- Det tror jeg, vil glæde de unge mennesker, som bruger meget tid i bussen mellem hjem og skole. De vil nok også opleve det som et ekstra plus, at de nu også kan få opladet deres telefoner og tablets på turen, siger hun.

Fremtidens busser

Det er Tide Bus Danmark, der de næste seks år skal stå for driften af by- og lokalruterne i Middelfart Kommune, og det er derfor også Tide Bus Danmarks chauffører, der skal køre de nye busser.

- I Tide Bus Danmark er vi rigtigt glade for, at vi har vundet udbuddet af buskørslen i Middelfart. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, som vi har med FynBus og Middelfart Kommune, og ikke mindst til at sætte de nye busser i drift. Vi håber, at borgerne i Middelfart Kommune bliver glade for at køre med de nye busser, som er meget komfortable og miljøvenlige, siger Steen Rügge, der er administrerende direktør ved Tide Bus Danmark.