Flere fynske job: Fynske kommuner har solgt NGF til briter

Fredag blev det officielt, at otte fynske kommuner sælger NGF Nature Energy til den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners. Pris: 1,1 milliarder kroner. Salget giver flere job på Fyn.

Otte fynske kommuner kan trække sig ud af energikoncernen NGF Nature Energy - det tidligere Naturgas Fyn - med en check på 1,1 milliarder kroner. Efter modregning af gæld er der 335 millioner kroner tilbage til kommunekasserne. 

Det sker efter at bestyrelsen fredag middag har besluttet, at sælge de kommercielle aktiviteter til den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners, erfarer TV 2 Business og TV 2/Fyn.

Kapitalfonden har købt samtlige kommercielle aktiviter i selskabet og satser med købet på en storstilet investering i opførelse af ti nye biogasanlæg i Danmark.

1.300 job på vej

Planen indebærer investeringer på 2,5 milliarder kroner og vil skabe 1.300 varige job - heraf mange i hovedkvarteret på Fyn, viser en analyse, der vil blive offentliggjort i forbindelse med salget.

I byggefasen skal der bruges yderligere 2.300 mand. De fleste af de job vil være indenfor metalindustrien, maskinindustrien samt bygge og anlægssektoren.

Pioneer Partners har specialiseret sig indenfor miljø- og energisektoren. Kapitalfonden har i dag investeringer for mere end 700 millioner euro, svarende til i omegnen af fem milliarder kroner.

Lavere priser på gas

Samtidig med beslutningen om salget af biogasdelen har de fynske kommuner besluttet at sælge gasnettet til staten.

Her forventer sælgerne en effektiviseringsgevinst på 100 millioner kroner, der vil komme de fynske gasforbrugere til gode i form af lavere priser.

Oversigt

    Oversigt