Efter tredobbelt trafikdrab: Kræver strengere straffe

To partier i Folketinget ønsker strengere straffe til vanvidsbilister efter sagen fra Bogense, hvor en 26-årig blev idømt tre års fængsel for at køre tre personer ihjel.

- Jeg synes, at det på alle måder er foruroligende, at man kan få kun tre års fængsel for at slå tre mennesker ihjel på den her måde, siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti til TV 2 Fyn efter sagen om det tredobbelte trafikdrab ved Bogense i sommer.

Fredag 2. oktober blev en 26-årig mand fra Nordfyn kendt skyldig i sagen om det tredobbelte trafikdrab. Den 26-årige blev idømt fængsel i tre år, og mistede retten til at køre bil i ti år.

Den 26-årige mand var tiltalt for at køre tre personer ihjel i sin Porsche Cayenne om aftenen den 28. juni. Han kørte med en fart på mindst 154 kilometer i timen, har en bilinspektør konkluderet i sin rapport om ulykken.

Dommer og lægmænd fandt den tiltalte skyldig i alle forhold. Herunder også hastighed og spirituskørsel.

Ifølge dommeren er der tale om særlig hensynsløs kørsel, og det har været skærpende, at tiltalte forlod ulykkesstedet. Tiltalte blev efter ulykken anholdt hos sin kæreste, hvor han havde drukket spiritus.

Rejser sagen over for ministeren

Dansk Folkeparti rejser nu sagen over for justitsminister Nick Hækkerup (S).

- Straframmen er otte år, og vi syntes ærlig talt, at man burde bruge hele straframmen. At tage tre liv på denne skødesløse måde må være den situation, hvor man skal bruge den fulde straframme, siger Morten Messerschmidt.

Også Socialdemokratiets medlem af retsudvalget Jeppe Bruus mener, at straffene bør strammes.

- Tre års fængsel er for lavt. Han sidder og kigger ned på speedometeret, kører 160 i timen, og så slår han altså tre mennesker ihjel på et splitsekund, siger Jeppe Bruus til TV 2 Fyn.

- Vi kigger på, om vi kan øge normalstraffen, som det hedder, så de bliver væsentligt højere end de tre år, så man for eksempel kommer op i 4-5 år.

Erstatning til efterladte

En efterladt søn og bror får erstatning på lige knap 200.000 kroner, og en efterladt ægtefælle får erstatning på cirka 800.000.

Den 26-årige har udbedt sig 14 dages betænkningstid, hvor han kan beslutte, om han vil anke dommen.

TV 2 Fyns reporter fortæller fra retten, at den 26-årige og hans advokat drøfter, om dommen skal ankes.

Tidligere domme for trafikdrab