Valgoverraskelse i Nyborg: Socialdemokrater roser Venstre-borgmester

Kenneth Muhs har gjort det godt, mener langt de fleste S-kandidater og byrådsmedlemmer.

Kenneth Muhs er en populær borgmester blandt borgerne i Nyborg Kommune.

Målt efter det seneste kommunalvalg i 2017 faktisk den mest populære på Fyn, hvis man ser på antallet af personlige stemmer i forhold det totale antal afgivne stemmer.

Kenneth Muhs fik 5.511 personlige stemmer.

Sonja Marie Jensen, der denne gang skal udfordre borgmesteren som Socialdemokratiets spidskandidat, fik til sammenligning 637 stemmer.

Nu viser det sig ifølge TV 2 og Jysk Fynske Mediers kandidattest, at borgmesteren får topkarakterer helt ind i oppositionsrækkerne.

Selv Sonja Marie Jensen svarer i testen, at hun er enig i påstanden om, at Kenneth Muhs har været en god repræsentant for Nyborg i den forgange valgperiode.

10 socialdemokratiske kandidater og byrådsmedlemme er enige med Sonja Marie Jensen, mens 6 forholder sig neutrale. Kun tre socialdemokrater mener ikke borgmesteren har været en god repræsentant.

Ingen af dem sidder i byrådet i dag.

Bemærkelsesværdige forskelle

I egne rækker - hos Venstre og hos valgforbundets partierne Vi Lokale Demokrater og Dansk Folkeparti - er der fuld opbakning til Muhs.

Det samme gælder Konservative, der støtter ham som borgmester, selv om man er i valgforbund med Liberal Alliance og Nye Borgerlige. 

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, hvor markante forskelle der er på de to største partiers vælgerkorps.

Ved valget i 2017 stemte 92 procent af Venstres 9.183 vælgere personligt - kun 8 procent stemte på partiet.

66 procent – to tredjedele af dem, der stemte personligt i Venstre - stemte på Kenneth Muhs.

Hos Socialdemokratiet stemte 30 procent af dem, der stemte personligt, på partiets spidskandidat, der i 2017 var Vibeke Ejlertsen.