I det fynske folks tjeneste

19-årig amok på OUH: Politiet måtte bruge peberspray

Kort før midnat måtte personalet på OUH tilkalde politiet, fordi en 19-årig patient lavede ballade på skadestuen.

En 19-årig mand fra Svendborg skabte natten til lørdag store problemer for personalet på skadestuen på OUH. Foto: Alexander Aagaard

En voldsomt ophidset 19-årig mand blev omkring midnat natten til lørdag anholdt på OUH efter han havde skabt store problemer for personalet.

- Vi bliver kontaktet af personalet på skadestuen, der anmelder, at de har en ustyrlig patient, der går lidt amok. Han er også meget ophidset, da vi kommer derud, siger Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

Ifølge vagtchefen er den 19-årige meget opfarende og udadreagerende, og politiet forsøger at tale ham til ro.

Forgæves, viser det sig. 

Læs også Rockere anholdt: 34-årig stukket i ansigtet med kniv

- Han er virkelig hidset op og spiller op over for personalet. Det lykkes ikke rigtigt at tale ham ned, og betjentene må bruge peberspray for at pacificere ham, siger Lars Thede.

For at opretholde ro og orden på skadestuen, anholder politiet den 19-årige, der kommer fra Svendborgegnen.

En gratis omgang

Den 19-årige mand bliver taget med på detentionen. Han kan umiddelbart se frem til helt at slippe for yderligere konsekvenser efter episoden.

- Normalt får man en bøde efter man er blevet anholdt og har været i detentionen, men der kan være særlige omstændigheder omkring hele situationen, der gør, at det bliver en gratis omgang for ham, siger vagtchefen.

Den ugen mand blev løsladt igen i løbet af natten. 

Læs også Røvere løb med småkager - får fængsel i fire år