Ekstraordinært mange nærveds-ulykker på letbanen: Det siger lokalpolitikerne om sagen

De mange nærveds-ulykker skal tages alvorligt, lyder meldingen fra tre lokalpolitikere. Men odenseanerne skal i højere grad lære at vænne sig til den i dagligdagen.

Næsten 1.000 gange har Odense Letbane været tæt på at støde sammen med andre trafikanter. 

Det viser en registrering fra trafikselskabet Keolis, der står bag driften af letbanen, siden oktober sidste år. 

Det drejer sig om nærvedshændelser, hvor et letbane har været tæt på at støde sammen med gående, cyklister eller biler.

Til DR P4 Fyn fortæller Keolis' letbanedirektør, Thomas Brændstrup, at antallet af hændelser i Odense er markant højere sammenlignet med letbanen i Danmarks andenstørste by, Aarhus. 

I den samme periode har et letbanetog været involveret i regulære påkørsler. Her var den seneste episode for lidt over en uge siden, hvor en personbil og tog kørte sammen på Østre Stationsvej.

Det siger lokalpolitikerne 

Torsdag var det høje antal hændelser også på dagsordenen til møde i Økonomiudvalget i Odense Kommune. 

Og hvordan ser lokalpolitikerne på letbanens færden gennem bybilledet? 

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand i Odense Kommune Søren Windell (K) er enige, om at de markante tal om nærveds-ulykker er alvorlige. Her er overbevisningen, at trafikselskabet Keolis ser nøje på sagen. 

- Jeg føler, at man har opmærksomhed på visse hotspots, hvor der er udfordringer med for eksempelvis højre- eller venstresving, siger rådmand Søren Windell (K). 

- Jeg oplever, at dem hos letbanen tager det meget, meget alvorligt. Det er jo også derfor, at man laver de her data. Det er jo for, at man kan lære at tilpasse systemet, så det bliver så sikkert som muligt, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S). 

quote Vi jo som odenseanere skal vænne os til letbanen, når vi er ude at cykle, ude at gå eller ude at køre bil. Det er simpelthen en letbane, som vi skal lære at tage højde for i trafikken fremadrettet

Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense, Soc.dem.

Beskæftigelses- og Socialrådmand i Odense Kommune Christoffer Lilleholt (V), mener, at der bør ses på flere tiltag i forbindelse med letbanen for bedst mulig at undgå disse hændelser. 

- Det er en kæmpe udfordring. Derfor har vi også bedt om at gå dybere ned i dem (tallene, red.). Vi skal finde ud af, hvor mange af de 1.000 hændelser som er sket på specifikke steder i byen, siger Christoffer Lilleholt (V) og uddyber:

- Vi skal hjælpe odenseanerne med at leve sammen med letbanen, og der kan det jo godt være, at der skal nogle flere striber på vejen. Det kan også være, at der skal nogle flere skilte op rundt omkring.

Her lyder opfordringen også fra Odenses borgmester, at odenseanerne i højere grad skal se letbanen som en fast del af den pulserende by. 

- Vi som odenseanere skal jo vænne os til letbanen, når vi er ude at cykle, ude at gå eller ude at køre bil. Det er simpelthen en letbane, som vi skal lære at tage højde for i trafikken fremadrettet, siger borgmesteren.

Se hele indslaget om letbanen her: 

Ifølge Keolis, der står for driften af letbanen, har der siden oktober været op mod 1000 hændelser, hvor bilister, cyklister og fodgængere har været ved at blive ramt af togene. Hvad siger politikerne?

Oversigt

    Oversigt