En dårlig spøg: Sag med mulig børnelokker opklaret

Rasmus Rask Skolen i Bellinge havde i efteråret flere episoder, hvor unge mænd i en bil kontaktede børn og tilbød dem slik. Sagen er nu opklaret.

To gange indenfor få uger i sensommeren blev elever fra indskolingen på Rasmus Rask Skolen i Bellinge i det sydvestlige Odense kontaktet af yngre mænd i en mørk varevogn.

Episoderne fik skoleleder Lasse Bach Sørensen til at advare forældrene, ligesom sagen blev anmeldt til Fyns Politi.

Nu kan skolelederen fortælle, at sagen er opklaret.

- Politiet har efterforsket og afsluttet sagen, har jeg fået at vide. Noget af det var misforståelser. Det hele eskalerede lidt, og nogen har set noget, der ikke var rigtigt. Men nu har de snakket med forskelige personer, og sagen er lukket ned, siger Lasse Bach Sørensen, skoleleder på Rasmus Rask Skolen.

Ifølge skolelederen var noget af sagen opstået som følge af nogle ældre børn, der forsøgte at lave en spøg med nogle mindre børn.

- Det er ikke sjovt

Skolelederen håber, at de ældre børn har lært af sagen, når de nu så, hvad det hele pludselig udviklede sig til.

- Der er nogen, der har fået en lærestreg. Og man lærer af det, når nu man ved, at det blev politianmeldt. Så ved man, hvad der følger med. Al logik siger, at det er ikke sjovt. Det er ikke en god prank, og når det er små børn, kan det hurtigt misforstås, siger Lasse Bach Sørensen.

Også sidste efterår var der en episode, hvor en otteårig dreng blev stoppet af en mand, da drengen var på vej hjem fra netop Rasmus Rask Skolen i Bellinge.

Der er dog ikke umiddelbart sammenhæng mellem hændelserne.