Endte uafgjort: Odense tæt på at bremse Györs et år lange ubesejrede stime

Trods flere føringer smed Odenses håndboldkvinder søndag eftermiddag sejren og spillede i stedet uafgjort mod Györ i Champions Laegue.

Siden starten af 2020 har den ungarske klub Györ ikke tabt én eneste håndboldkamp. Og den stime fortsatte i aftenens kamp mod Odenses håndboldkvinder.

Odense var ellers yderst tæt på at bremse den vilde stime, men holdet smed søndag en føring på 30-25 og spillede uafgjort 32-32 mod det ungarske storhold.

I søndagens Champions League-kamp i Odense var hjemmeholdet faktisk i lange perioder stærkest og burde have sendt Györ hjem med et sjældent nederlag.

Men selvom det ikke lykkedes, så viste Odense imidlertid, at holdet godt kan lege med mod de helt store hold.

Selvom Odense ikke lykkedes med at hive sejren hjem, så gav de stadig Györ kamp til stregen.

Dansker gjorde forskellen i anden halvleg

I første halvleg var det en meget lige kamp, hvor især Odenses Nycke Groot spillede godt og var stærk i kontrafasen.

Györs stjernespiller Eduarda Amorim Taleska fik dog reduceret til 17-18 inden pausen på et frikast, hvor brasilianeren sendte bolden over en skov af Odense-hænder og over i det lange hjørne.

Dabske Anne Mette Hansen, som spiller for Györ, var slet ikke i aktion i første halvleg, men bagspilleren kom ind i anden halvleg, hvor hun var med til at gøre en forskel for Györ.

Odense kom i anden halvleg foran med hele 30-25, og det begyndte at dufte af en overraskende dansk sejr. Györ gav dog ikke op, scorede tre gange i træk og reducerede til 28-30.

Missede sejren

Odense kom da også foran med 32-29, men missede alligevel sejren. Nervøsiteten begyndte at brede sig hos fynboerne i den spændende slutfase, og Györ udnyttede alle chancer og udlignede til 32-32.

Med et minut tilbage på uret havde Odense bolden, men det lykkedes ikke at score.

Med pointdelingen har Odense på en fjerdeplads 13 point efter 11 kampe. Györ topper gruppe B med 17 point efter 10 kampe.

Brest og CSKA har begge 15 point på anden- og tredjepladsen. Brest har spillet 11 kampe, mens CSKA Moskva har spillet 9 kampe.

De to bedste hold går direkte videre til kvartfinalerne, mens nummer tre til seks skal spille playoffkampe om at nå samme stadie.

Mie Højlund spillede søndag sin kamp nummer 150 for Odense Håndbold. Desværre kunne Mie Højlund ikke nyde sin 150. kamp med en sejr, og måtte nøjes med uafgjort.