I det fynske folks tjeneste

FCK hjælper OB: Vagter skal spotte fans

Søndag skal FCK's egne vagter hjælpe med at holde udebaneholdets fans væk fra det fynske stadion.

FCK fans skal holdes væk fra OB's tribuner søndag. Foto: Scanpix/ Keld Navntoft

Når OB på søndag den 15. oktober klokken 18 tager imod FC København på hjemmebanen i Odense er det uden fans fra udeholdet. 

I sidste uge blev det nemlig slået fast, at FC København skal spille to udekampe uden tilskuere efter uroligheder på Brøndby Stadion. 

Men FCK-fansene er muligvis ikke så nemme at holde væk fra kampen, når deres hold spiller bold i det fynske. 

Derfor får Odense-klubben hjælp af FCK på søndag. 

Læs også FCK til fans: Se kampen mod OB på tv

Den københavnske klub sender sine egne vagter til Fyn. De kommer til at stå ved alle indgange til stadion, hvor de skal holde udkig efter FCK-fans, der forsøger at snige sig vej ind til kampen blandt OB's tilhængere. 

Det skriver tipsbladet.dk

OB, FC København og Fyns Politi er i fællesskab kommet frem til løsningen 

- Vi har haft en meget tæt dialog med FCK, som har givet os deres vurdering, at der ikke kommer nogen FCK-fans til Odense. Skulle en enkelt dukke op, vil de vagter, som FCK sender med, identificere dem. Uden at fortælle, hvor mange spottere de sender med, kan jeg sige, at de bliver placeret ved alle indgange for at sørge for, at de (FC København-fans, red.) ikke dukker op, siger administrerende direktør ved Odense Sport & Event, Ole Bang Nielsen, til tipsbladet.dk

Han mener og håber ikke, at der kommer nogle konflikter til søndagen kamp. 

- Vi har lavet en samlet vurdering baseret meget på FCK’s udsagn og deres samtaler med deres fans, og de siger, der ikke kommer nogen. Det har vi valgt at tro på, og med vores sikkerhedsapparat ved siden af er jeg overbevist om, at det kommer til at foregå i god ro og orden.

Onsdag meldte Fyns Politi ud, at kampen mellem københavnerne og odenseanerne bliver uden den sædvanlige fanzone i Nørregade. Politiet bruger normalt denne til store kampe mod blandt andet FCK. 

- Selv om alt tyder på, at det bliver en rolig og hyggelig fodboldfest på søndag, så vil politiet selvfølgelig være til stede i området omkring stadion og i indre by, hvis der mod forventning bliver behov for politiets indsats i forbindelse med kampen, skriver Fyns politi i en pressemeddelelse. 

Læs også Øl-chok: OB skifter Carlsberg ud